7 mooie gratis Gutenberg themes voor WordPress

7 gratis Gutenberg themes voor WordPress

Op Templatetips.nl zetten we de beste betaalde en gratis WordPress themes voor je op een rij. Hieronder hebben wij dat ook gedaan en vind je zeven professionele gratis Gutenberg themes. De lijst hieronder is opgesteld op basis van ons eigen bevindingen, maar hebben de meningen van andere gebruikers ook meegenomen in ons besluit.

Gutenberg is de nieuwe WordPress editor en is een handige manier om pagina’s en berichten te maken en publiceren. Er komen dagelijks steeds meer WordPress themes bij die Gutenberg ondersteunen en daarom hebben wij een lijst opgesteld met zeven mooie en professionele gratis Gutenberg themes.

#1 Blocksy

We beginnen onze lijst met de WordPress theme Blocksy. Dit is een snel en licht template en is uiteraard compatibel met Gutenberg, maar daarnaast ook met de laatste versies van WordPress en veel populaire WordPress plugins. Blocksy is uiterst geschikt voor het ontwikkelen van verschillende type websites, zoals een blog, portfolio of voor je bedrijf. Verder werkt Blocksy goed samen met Elementor, Beaver Builder en Visual Composer. Een andere reden waarom je de theme terugvindt in deze lijst is dat het SEO geoptimaliseerd is en ook WooCommerce heeft ingebouwd.

Voor ons redenen genoeg om deze WordPress theme op te nemen in onze lijst met professionele gratis Gutenberg WordPress themes.

[maxbutton id="1" url="https://nl.wordpress.org/themes/blocksy/" ]

#2 Getwid Base

Getwid Base is een fris en licht WordPress theme dat inzetbaar is voor verschillende doeleinde. Zo kun je deze template gebruiken voor bijvoorbeeld het onderhouden van een portfolio website, maar ook voor een creatief of digitaal bureau. Hier vind je overigens een overzicht met 8 mooie premium WordPress themes voor wanneer je een SEO bureau wilt beginnen of je bestaande website een update wilt geven.

Lees ook:  Zo train je je personeel in WordPress

Uiteraard sluit Getwid Base net als de overige templates uit deze lijst goed aan op de Gutenberg editor. Daarnaast werkt Getwid Base ook goed samen met de meeste belangrijke en populaire WordPress plugins. Hier kun je een live demo zien van deze mooie gratis Gutenberg WordPress theme. Of lees waarom webdesign zo belangrijk is

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/getwid-base/" ]

#3 Hestia

Hestia is een modern WordPress theme dat gebruikt kan worden door professionals. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf? Dan geef je met deze theme een professionele indruk af op (potentiële) klanten. Ook voor startups, freelancers en online bureaus is Hestia een geschikt template om te gebruiken voor je WordPress website. Verder is de template compatibel met onder andere Elementor Page Builder, Travel Map, Flat Parallax Slider, Photo Gallery en nog veel meer. Uiteraard is Hestia mobielvriendelijk en SEO geoptimaliseerd, zodat je website razendsnel laadt.

Met meer dan 100.000 installaties is Hestia verreweg  de meeste gebruikte Gutenberg theme uit deze lijst. Daarnaast geven de meeste gebruikers de theme vijf sterren en hier kunnen wij ons helemaal in vinden.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/hestia/" ]

#4 Loose

Loose ziet er eenvoudig, maar elegant en modern uit en is een WordPress theme dat je kunt gebruiken om jouw foto’s en video’s onder de aandacht te brengen. Ook voor wanneer je een eigen blog of nieuws website wilt beginnen is Loose uiterst geschikt. Verder is deze gratis WordPress theme getest met de Gutenberg editor en hoe de template werkt in combinatie met de belangrijkste WordPress plugins. Tijdens het testen kwamen wij geen problemen tegen en was het daarnaast ook ontzettend gemakkelijk om het naar eigen smaak aan te passen.

Lees ook:  4 tips voor een eigen portfolio website voor het vinden van een stage!

Dus ben je op zoek naar een elegante Gutenberg WordPress theme voor je website? Dan kunnen we Loose zeker aanraden. Je kunt de template zelf downloaden en gratis uitproberen.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/loose/" ]

#5 Potter

Een template dat we ook willen uitlichten is Potter. Potter is een supersnelle en volledig aanpasbaar WordPress theme dat compatibel is met de Gutenberg editor. Je kunt Potter gebruiken voor je blog, om je persoonlijke portfolio te tonen, voor een zakelijke website of voor een WooCommerce webshop. De ontwikkelaars van deze template hadden tijdens het ontwikkelen van Potter SEO in gedachten. Zo is de template superlicht en laadt het je website binnen enkele seconden.

Op het moment van schrijven is Potter op meer dan 1000 websites geïnstalleerd en heeft enkel vijf sterren gekregen van gebruikers. Een beoordeling dat het volgens ons meer dan verdiend.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/potter/" ]

#6 Absolutte

Absolutte is een prachtig template voor je WordPress website. Deze template is geschikt voor kleine bedrijven en geeft volledige ondersteuning voor Gutenberg. Naast dat de Gutenberg editor wordt ondersteunt, bevat Absolutte ook ondersteuning voor de plugin Quema Labs Blocks. Hiermee kan je een website nog gemakkelijker naar eigen wens aanpassen, zonder hiervoor een regel te hoeven coderen.

Hier kun je een live demo van deze mooie gratis WordPress theme vinden.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/absolutte/" ]

#7 Phunk

We sluiten deze lijst met gratis Gutenberg themes voor WordPress af met Phunk. Phunk is nog redelijk nieuw en nog niet door veel website eigenaren gevonden. Zonde vinden wij, want deze WordPress theme is ideaal voor het starten van je eigen blog. Het werkt uiteraard goed samen met Gutenberg, maar daarnaast werkt Phunk ook goed in combinatie met de meeste belangrijke en populaire WordPress plugins. Daarnaast is de theme ook eenvoudig aan te passen. Of je nu wel of geen ervaring hebt met WordPress of coderen, met Phunk pas je jouw website gemakkelijk aan naar eigen smaak.

Lees ook:  Voordelen van een WordPress website

Bekijk hier een live demo van de gratis WordPress theme.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/phunk/" ]

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024