De 5 mooiste gratis Shopify themes in 2020

Voor wie een eigen webshop wilt beginnen behoort Shopify tot één van de beste opties. Wereldwijd runnen er meer dan 1.000.000 webshops op Shopify en in de afgelopen jaren is gebleken dat ze de voorsprong op de concurrentie alleen maar hebben vergroot. Het is daarom niet vreemd dat gebruikers de keuze hebben uit duizenden mooie en professionele Shopify themes. Echter, verreweg het grootste gedeelte van deze templates betreffen betaalde themes. Toch hebben wij hieronder vijf mooie themes op een rij gezet die je gratis kunt downloaden. Wil je toch liever een professioneel betaald template? Hier vind je 7 mooie betaalde Shopify themes.

#1 Fashe

Fashe is ontwikkeld door Colorlib en is een modern ogend e-commerce Shopify template. We hebben Fashe bovenaan onze lijst geplaatst, omdat het voldoet aan bijna alle functionaliteiten dat je normaal gesproken alleen van een premium theme kunt verwachten. Verder oogt Fashe zeer mooi en werkt het daarnaast erg fijn. Tijdens het testen kwamen wij geen problemen tegen en verliep alles vlekkeloos. Gebruikers van de template hebben de keuze uit drie verschillende homepagina sjablonen.

[maxbutton id="1" url="https://colorlib.com/wp/themes/fashe-free-shopify-ecommerce-theme/" ]

#2 Debut

Een ander Shopify theme waar we zeer enthousiast van werden was Debut. Met Debut geef je jouw webshop een elegante uitstraling en kun je eenvoudig de website aanpassen naar eigen smaak. Verder is er tijdens het ontwikkelen gedacht aan het SEO aspect, is het mobielvriendelijk en ontvang je geregeld nieuwe updates. Debut is ideaal geschikt voor wanneer je een fashion webshop wilt beginnen. Hier vind je overigens de zes mooiste professionele Shopify themes voor een fashion webshop.

Lees ook:  7 mooie gratis Gutenberg themes voor WordPress

[maxbutton id="1" url="https://themes.shopify.com/themes/debut/styles/default" ]

#3 Narrative

Gebruikers van Narrative hebben de keuze uit vier verschillende homepagina lay-outs. Narrative is geschikt voor wanneer je een webshop wilt beginnen met één of een aantal producten. Je kunt namelijk genoeg informatie over je product verschaffen op de homepagina. Denk hierbij aan video’s, afbeeldingen etc. Uiteraard werkt Narrative goed op alle soorten apparaten en is het SEO geoptimaliseerd. We moeten er echter wel bij vermelden dat het ontwikkelen van een webshop met Narrative enige kennis en ervaring met Shopify verschaft. Dit lezen wij terug bij de beoordelingen van andere gebruikers en dit ondervonden wij zelf ook regelmatig. Echter, wij vonden het toch een vermelding waard, want uiteindelijk waren we over het eindresultaat zeer positief.

[maxbutton id="1" url="https://themes.shopify.com/themes/narrative/styles/earthy" ]

#4 Brooklyn

Brooklyn is waarschijnlijk één van de meest gebruikte (gratis) Shopify themes. Niet zo vreemd natuurlijk, want naast dat het er voor het oog erg mooi uitziet, werkt het ook nog eens zeer prettig. De gebruikers van deze template hebben de keuze uit de “Classic” en “Playful” variant. hierboven zie je een screenshot van de “Classic” variant. De template is eenvoudig aanpasbaar naar eigen smaak en daardoor is het geschikt voor verschillende soorten webshops. Net als de overige themes uit deze lijst krijg je met Brooklyn ook regelmatig gratis updates, is het responsive en is het ontwikkelt met SEO in gedachten.

[maxbutton id="1" url="https://themes.shopify.com/themes/brooklyn/styles/classic" ]

#5 Venture

Op plaats vijf in deze lijst met de mooiste gratis Shopify themes in 2020 hebben wij Venture geplaatst. Venture heeft drie verschillende homepagina lay-outs, genaamd Snowboards, Outdoors en Boxing. De template is dus uiterst geschikt voor wanneer je een online sportwinkel wilt beginnen. Echter, het is vrij eenvoudig om Venture aan te passen en daardoor is de theme ook goed te gebruiken voor andere doeleinden. Tijdens het testen van de theme verliep niet alles even gemakkelijk als de premium Shopify themes die we op Templatetips.nl hebben getest, maar alsnog waren we positief over het eindresultaat.

Lees ook:  7 mooie en professionele premium Shopify themes

[maxbutton id="1" url="https://themes.shopify.com/themes/venture/styles/outdoors" ]

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024