6 Shopify themes voor een fashion webshop

6 professionele Shopify themes voor een fashion webshop

Wil je een webshop beginnen en kleding en andere fashion artikelen verkopen? Met de fashion Shopify themes hieronder is dat geen enkel probleem. Wij hebben deze templates grondig getest en waren over alle zes zeer positief. De templates die je in dit artikel terugvindt zijn uiteraard responsive, SEO geoptimaliseerd en hebben een zeer snelle laadtijd. 

#1 Kalles

We beginnen onze top zes met de mooiste Shopify themes voor een fashion webshop met Kalles. Kalles laadt supersnel, is responsive en bezorgt jouw (potentiële) klanten een soepele winkelervaring. De gebruikers van Kalles hebben na aanschaf de keuze uit 25 verschillende homepagina lay-outs, welke je vervolgens nog meer naar eigen smaak kunt aanpassen. Zo kun je eenvoudig de kleuren veranderen, maar heb je ook de keuze uit verschillende productpagina’s, footers en headers. Verder hebben we de template uiteraard getest op snelheid en kreeg het op verschillende websites één van de beste resultaten.

Wij zijn overigens niet de enige die de voordelen hebben ontdekt van Kalles. Deze mooie Shopify theme wordt pas sinds april 2020 aangeboden op ThemeForest, maar is al meer dan 2300 keer aangeschaft, waarvan ongeveer 210 gebruikers een beoordeling achter hebben gelaten. Kalles heeft een gemiddelde beoordeling van vijf sterren.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/kalles-clean-versatile-shopify-theme/26320622" ]

#2 Elessi

Elessi is een modern en gebruiksvriendelijk Shopify theme voor je fashion webshop. Het beschikt over alle functionaliteiten dat je van een top template mag verwachten. De theme is ontwikkeld met de klantervaring en het SEO aspect in gedachten. De klantervaring wordt onder andere verbeterd met de uitgebreide productfiltering, unieke vergelijkingen, een wishlist en nog veel meer. Na aanschaf heb je de keuze uit meer dan twintig homepagina designs, zes winkelpagina’s en zes productpagina’s.

Lees ook:  5 gratis Shopify themes

Elessi werd voor het eerst aangeboden in 2018 op ThemeForest en is in twee jaar al door meer dan 1300 mensen aangeschaft en is beoordeeld door 130 gebruikers. Deze gebruikers gaven Elessi een gemiddelde beoordeling van vijf sterren. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de template nog regelmatig nieuwe updates ontvangt. Zo is er in oktober 2020 nog enkele nieuwe homepagina lay-outs toegevoegd.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/elessi-responsive-shopify-theme/22629398" ]

#3 Avone

Op de derde plaats vind je de krachtige en gebruiksvriendelijke Shopify theme Avone terug. Hoewel we sommige lay-outs wat verouderd vinden, zijn er nog genoeg sjablonen die anno 2020 prime meekunnen. Zo kozen wij bij het testen voor “HOME 4 - MINIMAL”, welke je hierboven kunt zien. Je kunt echter alle demo’s van Avone bekijk door hieronder op de button te klikken. De demo’s kun je met slechts één klik installeren en binnen twee minuten ben je klaar om je website naar eigen smaak aan te passen. Hiervoor hoef je geen programmeervaardigheden te hebben en ook wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met Shopify hoeft dit voor geen problemen te zorgen.

Op het moment van schrijven is Avone al ruim 3000 keer aangeschaft en de template wordt pas sinds september 2019 aangeboden. Sindsdien hebben 190 gebruikers een beoordeling achtergelaten en heeft het een gemiddelde beoordeling van vijf sterren. Wij zijn dus niet de enige die enthousiast zijn over één van de beste Shopify themes voor een fashion webshop.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/avone-multipurpose-shopify-theme/24276567" ]

#4 Mantis

Een andere Shopify theme dat volgens ons zeker niet mag ontbreken is Mantis. Mantis is een elegante en modern Shopify theme voor een e-commerce website. De demo lay-outs richten zich voornamelijk op fashion webshops. Zo hebben de gebruikers van deze template de keuze uit vijftien mooie homepagina sjablonen en is de kans vrij groot dat er iets naar jouw smaak tussen zit. Deze demo lay-outs kun je eenvoudig binnen één klik importeren. Verder kun je kiezen tussen meerdere winkelpagina’s, productpagina’s en verschillende blog lay-outs. Uiteraard is Mantis mobielvriendelijk en heeft het een snelle laadtijd. Wij hadden “Main Demo 07” getest en kwamen op verschillende websites uit op een snelheid van tussen de 2.3 en 3.1 seconden.

Lees ook:  5 Shopify themes voor een elektronica webshop

De meeste themes uit deze lijst zijn al duizenden keren gedownload en dit geldt niet voor Mantis. Echter is de template meer dan 300 keer aangeschaft en heeft het voornamelijk positieve beoordelingen ontvangen. Wij hebben overigens Mantis hoofdzakelijk toegevoegd aan onze top 6 met de beste Shopify themes voor een fashion webshop op basis van onze eigen ervaring. 

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/mantis-minimal-modern-shopify-theme/22392771" ]

#5 Zeexo

Zeexo is een multifunctioneel template. Zo kun je Zeexo gebruiken voor verschillende soorten webshops, waaronder voor een fashion webwinkel. De gebruikers hebben de keuze uit meer dan 130 verschillende homepagina designs, waarvan er 33 specifiek zijn ontworpen voor een fashion webshop. Echter, Zeexo is zeer eenvoudig aan te passen en hierdoor kun je de overige lay-outs uiteraard ook gebruiken voor je fashion webwinkel. Verder is er door de ontwikkelaars gedacht aan het SEO aspect, de klantervaring en werkt het ook zonder problemen op tablets en smartphones. Als laatst is de  snelle laadtijd zeker het vermelden waard. Zeexo behoort qua snelheid tot één van de betere Shopify themes uit deze lijst.

De template wordt nog niets zolang aangeboden op ThemeForest, maar heeft in een korte tijd al erg veel mensen geholpen. Zeexo wordt sinds januari 2020 aangeboden en is al door meer dan 1300 mensen aangeschaft, waarvan 40 gebruikers een beoordeling hebben achtergelaten. En dat zij net zo positief zijn als ons blijkt wel uit de gemiddelde beoordeling van 4.98 sterren.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/zeexo-multipurpose-shopify-theme/25595352" ]

#6 Basel

We sluiten onze lijst met de beste Shopify themes voor een fashion webshop van dit moment af met Basel. Basel is één van de meest gedownloade themes uit deze lijst en biedt de klanten tientallen mooie en gebruiksvriendelijke lay-outs. Zowel voor de bezoekers als voor de beheerder van de website werkt Basel vlekkeloos. Ook qua snelheid doet de template zeker niet onder aan de overige themes uit deze lijst.

Lees ook:  7 mooie en professionele premium Shopify themes

Al meer dan 3000 mensen hebben de voordelen van Basel ondervonden. De template wordt sinds 2017 aangeboden en heeft sindsdien meerdere grote updates ondergaan. In de loop der jaren zijn er meerdere lay-outs toegevoegd of bijgewerkt en wij zijn er bijna zeker van dat dit de komende jaren niet zal veranderen. Basel heeft al meer dan 200 beoordelingen gehad en deze gebruikers gaven een gemiddelde beoordeling van 4.71 sterren.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/basel-responsive-ecommerce-shopify-theme/20475144" ]

 

Uitgelicht

Recent

De perfecte preventieflyer

Evenementenplanner templates

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

© Templatetips
- 2024