5 Shopify themes voor een elektronica webshop

5 mooie Shopify themes voor een elektronica webshop 

Op Templatetips.nl zetten we de beste themes voor onze bezoekers op een rij. Zo hebben wij al de beste gratis Shopify themes opgesomd en onze favoriete Shopify themes voor een fashion webshop op een rij gezet. Dit hebben wij ook gedaan met de templates die je kunt gebruiken voor een elektronica webshop. Wij kijken uiteraard hoe een template er voor het oog uitziet, maar wij nemen veel meer punten mee in ons besluit bij het opstellen van onderstaande top vijf Shopify themes. Zo is het belangrijk dat een template responsive is, een snelle laadtijd heeft, SEO geoptimaliseerd is en zowel voor de klant als de beheerder prettig werkt. Daarnaast hebben we de templates getest op veel meer punten tijdens ons onderzoek.

#1 Electro 7.0

We beginnen onze lijst met Electro 7.0. Electro is een modern en gebruiksvriendelijk Shopify theme dat uiterst geschikt is voor wanneer je een elektronica- of gadgets webshop wilt beginnen. De template heeft tien verschillende standaard demo lay-outs, welke eenvoudig aan te passen zijn naar eigen smaak. Zo is de standaard kleur geel, maar als je liever voor iets minder opvallends wilt gaan kun je dit binnen paar klikken aanpassen. Wat je ook binnen paar klikken kunt wijzigen zijn de headers, footers, winkelpagina en de productpagina. 

Electro werd voor het eerst aangeboden op ThemeForest in 2016 en heeft sindsdien al meer dan 3500 gebruikers geholpen bij het starten van een elektronica webshop. Van deze 3500 gebruikers hebben 170 een beoordeling achtergelaten. En met een gemiddelde beoordeling van 4.88 sterren zijn wij dus niet de enige die vinden dat Electro terecht een plek heeft veroverd in de lijst met de beste Shopify themes voor een elektronica webshop.

Lees ook:  7 mooie en professionele premium Shopify themes

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/electro-gadgets-digital-responsive-shopify-theme/16544295" ]

#2 Legend

Legend is een Shopify theme dat alles in huis heeft wat je van een top template mag verwachten. Zo beschikt het over handige en geavanceerde functionaliteiten waarmee je jouw webshop naar een hoger niveau kunt brengen. De ontwikkelaars gaven aan dat ze tijdens het ontwikkelen de klantervaring hoog in het vaandel hadden. Verder werkt Legend ook goed op tablets en smartphones, heeft het een zeer snelle laadtijd en is het ook voor de beheerder ontzettend fijn om mee te werken. Na aanschaf heb je de keuze uit acht verschillende lay-outs, waarvan er zeven specifiek zijn ontwikkeld voor een elektronica webshop.

Legend wordt sinds 2017 aangeboden en is ruim 170 keer aangeschaft. Dit is redelijk weinig in verhouding met andere templates uit deze lijst, maar Legend doet zeker niet onder aan de overige themes. Wij hebben overigens de template voornamelijk toegevoegd op basis van onze eigen ervaring.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/legend-multipurpose-responsive-drag-and-drop-shopify-theme/19835675" ]

#3 Amera

Op de derde plaats in onze lijst met de beste Shopify themes voor een elektronica webshop hebben wij Amera geplaatst. Amera is nog vrij nieuw en wordt pas sinds augustus 2020 aangeboden. De template is ongeveer 40 keer aangeschaft. Drie gebruikers gaven een beoordeling en op het moment van schrijven heeft Amera een gemiddelde beoordeling van vijf sterren. Echter, wij waren voornamelijk aangetrokken door het frisse en moderne design van de template. Daarom wouden wij Amera zelf grondig testen om te kijken of het een vermelding waard was in onze top vijf. Zoals we eerder al aangeven kijken we uiteraard naar het uiterlijk van een template, maar is het voor ons minstens even belangrijk dat het een snelle laadtijd heeft, responsive is, SEO geoptimaliseerd is en rekening heeft gehouden met de klantervaring. Op alle punten scoorde Amera ruim voldoende en daarom heeft het volgens ons terecht een vermelding verdiend. 

Lees ook:  6 Shopify themes voor een fashion webshop

We gaven al aan dat de theme redelijk nieuw is en dat er nog weinig mensen Amera hebben aangeschaft en laat staan hebben beoordeeld. Wel bestaan de drie beoordeling allemaal uit vijf sterren en hebben we Amera enkel toegevoegd op basis van onze eigen bevindingen.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/amera-multipurpose-premium-responsive-shopify-themes/27990251" ]

#4 Digital World

Een lijst met de beste Shopify themes voor een elektronica webshop is volgens ons niet compleet zonder Digital World te vermelden. De template is specifiek ontwikkeld voor elektronica webshops en biedt twaalf verschillende homepagina sjablonen. Wij waren niet enthousiast over alle lay-outs en vonden sommige een beetje verouderd, maar vinden dat je met een aantal zeker een professionele en mooie webshop kunt beginnen. Naast dat het er mooi uit moet zien, is het natuurlijk ook belangrijk dat het prettig werkt. Zowel voor de bezoekers als voor de beheerder van de website moet alles vlekkeloos verlopen. En nadat wij Digital World hadden getest op onze demo website, kunnen wij concluderen dat dit ook zeker het geval is. 

 Digital World wordt op ThemeForest aangeboden sinds 2017 en is sindsdien al meer dan 400 keer aangeschaft. Slechts twaalf gebruikers namen de tijd om een beoordeling achter te laten, maar dit waren wel allemaal zeer positieve ervaringen. Wij zijn dus niet de enige die vinden dat Digital World terecht een plek heeft veroverd in deze lijst.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/digital-world-sectioned-responsive-shopify-theme-for-digital-electronics-hitech-store/20101406" ]

#5 Exzo

Een andere Shopify theme waarmee je een mooie elektronica webshop kunt ontwikkelen is Exzo. Net als Amera hebben ook weinig mensen de voordelen van Exzo ondervonden en de template is ongeveer 100 keer aangeschaft. Het design van de template sprak ons erg aan. Daarom hebben we Exzo grondig getest. Enkele punten waarop Exzo goed scoorde was de laadtijd, de klantervaring en het feit dat de template ook goed werkt op tablets en smartphones. Verder is het belangrijk om te vertellen dat je na aanschaf de keuze hebt uit acht verschillende homepagina lay-outs. Het enige minpunt wat we konden vinden is dat Exzo haar laatste update in 2017 heeft gehad. Dit is ook de reden waarom Expo op de vijfde plaats is geëindigd. 

Lees ook:  5 gratis Shopify themes

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/modern-electronics-ecommerce-shopify-theme-exzo/19340393" ]

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024