Waarom is webdesign zo belangrijk

website

Voor een bedrijf is een goed ontworpen website ontzettend belangrijk. Via een website kun je een merk helemaal tot bloei brengen en je concurrentie naar beneden trekken. Een professioneel design voor je website heeft veel invloed op de hoeveelheid bezoekers dat je website aantrekt. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je een goed webdesign kunt bereiken.

Waar moet een design aan voldoen?

Heeft je website een bepaald doel? Heeft die dat niet, zorg dan voor een duidelijk doel. Daarnaast is het van belang dat dit doel snel en duidelijk zichtbaar wordt wanneer een bezoeker zich op de homepagina bevindt. Zorg dus voor duidelijkheid op de website.

De homepage

Het allereerste wat mensen zien als ze jouw webadres invoeren, is de homepage. Dit maakt het de belangrijkste pagina van de website. Het is dus belangrijk om de aandacht te trekken en ze zo lang mogelijk op je website te houden. Die doe je door waarde te geven aan je website. Zorg dus voor content die relevant is of zorg voor een oplossing voor het probleem van de bezoeker. Zorg dat alles makkelijk leesbaar is en gebruik niet te veel tekst. Maak het tenslotte ook nog visueel aantrekkelijk door middel van afbeeldingen, grafieken of video’s.

Visuele elementen

Binnen een goed webdesign zijn zaken zoals: typografie, kleurpalet, knop, foto’s en lay-out belangrijk. Een typografie moet aansluiten bij je bedrijf. Heb jij een chic bedrijf? Kies dan voor een serif font. Probeer maximaal twee fonts te gebruiken voor je website. Een die zorgt voor de uitstraling en een die makkelijk te lezen is. Gebruik dus bijvoorbeeld een serif font als designfont en een sans-serif voor de leesbaarheid. Ook is het belangrijk om de kleuren aan te laten sluiten bij je bedrijf. Kijk eens op internet naar de concurrenten en doe een soortgelijk iets. Tenslotte is het belangrijk om te zorgen voor professionele en scherpe foto’s. Hiermee maak je het namelijk visueel aantrekkelijker. Al deze elementen zorgen voor een unieke branding.

Lees ook:  Waarom moet jij WordPress gebruiken?

User experience design

Naast een goede homepage met aantrekkelijke visuele elementen is het belangrijk om een goede user experience te hebben. User experience is hetzelfde als de gebruiksvriendelijkheid. Iedere bezoeker is een potentiële klant. Daarom is het belangrijk om het een bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken. Zorg voor opvallende knoppen om de gebruiker te navigeren door je website.

Dit was het dan, je weet nu waarom een goed webdesign zo belangrijk is en waar je op moet letten. Of je nu een catering bedrijf hebt of een verhuisbedrijf in tegelen. Zorg voor een concreet doel en laat dit terugkomen in je design. Veel succes met het designen van je website!

Lees ook: een webdesign dat conversie draait en waarom moet jij WordPress gebruiken.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024