Waarom moet jij WordPress gebruiken?

makelaar den bosch

Je bent een makelaar in Den Bosch en aan het zoeken hoe jij het beste een website kan maken. Overal zie je WordPress voorbij komen, maar waarom moet je voor WordPress kiezen? Je weet dus nog niet veel over de voor- en nadelen of over de features die het platform allemaal te bieden hebben. Vandaag gaan we voor jou alle voordeel van WordPress op een rijtje zetten zodat jij dit platform zou moeten gaan gebruiken. Het is bovendien het meest populaire programma en je kunt er echt bijna alles mee.

 

De software is open-source en gratis

Je hebt twee verschillende sites namelijk WordPress.com en WordPress.org. Ze zijn beide gratis te gebruiken. WordPress.org is de zelf-gehoste versie waarin je meer controle hebt over je site en gebruikt kunt maken van geavanceerde plug-ins. Als je pas begint met het maken van een website is WordPress.com de meest geschikte site. Dit biedt echter wel te weinig voor ondernemers en bedrijven die echt meer features nodig hebben. WordPress.com beschikt wel over betaalde abonnementen, maar toch wordt deze site alleen aangeraden voor persoonlijke en hobbyblogs.

Het past zich aan

Veel mensen denken dat WordPress alleen geschikt is voor het maken en beheren van blogs, dit is echter een misvatting. Toen het platform net uitwas, was dit wel het geval. Door nieuwe releases zijn er drastische veranderingen doorgevoerd. Je kunt dus allerlei verschillende websites maken, maar de blog blijft echter een integraal onderdeel van het platform. De opties zijn eindeloos.

Het ondersteunt verschillende soorten media

Het is binnen WordPress mogelijk om met ontzettend veel verschillende soorten media te werken. Denk hierbij aan afbeeldingen, documenten, audio en video. Dit is natuurlijk ontzettend belangrijk, omdat je zorgt dat mensen langer op je website blijven. Je kunt ze amuseren met behulp van de verschillende soorten media. Daarnaast is het ook ontzettend makkelijk om de media te implementeren op je website en daarna nog te bewerken. Ook accepteert WordPress ontzettend veel verschillende soorten bestandstypes. Dit is ontzettend handig, omdat je nu niet alles meer hoeft om te zetten. Je kunt op een efficiënte manier werken.

Lees ook:  Tips voor het runnen van een eigen succesvolle webshop!

 

Makkelijk in gebruik

WordPress is ontzettend makkelijk in gebruik en om te leren. Alles is ontzettend overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Daarnaast heeft het platform een ontzettend grote gemeenschap. Dit is te zien op YouTube. Ga maar eens kijken hoeveel tutorial video’s erop staan. Dit maakt het alleen nog maar makkelijker. Ook kun je online cursussen of een webinar volgen.

 

SEO heeft prioriteit

SEO is ingebouwd in WordPress. Het platform genereert automatisch titel-tags en beschrijvingen voor je pagina’s en de artikelen. Hiermee worden zoekmachines zoals Google op de hoogte gebracht van je content en zal dit dan ook zichtbaar worden. Ook geeft de website je tips waardoor je hoger in de rankings zal gaan komen. Hier zijn allemaal extra plug-ins voor die je dan kan implementeren in je website.

Iedereen gebruikt het

Het is niet de bedoeling dat we je willen dwingen om WordPress te gebruiken, maar het is wel het meest gebruikte platform voor het maken van websites. 29.3% van alle websites op het internet zijn via WordPress gemaakt.

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024