Tips om meer bezoekers op je website

spabad

Heb jij recent een nieuwe website voor je spabad of een webshop? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze bekeken wordt. Zonder bezoekers kun je natuurlijk ook geen artikelen verkopen of informatie delen. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven hoe jij meer bezoekers op je website kunt krijgen.

Start met bloggen

Op bijna alle websites zie je tegenwoordig een blog. Hiermee kun je de expertise laten zien die jouw organisatie heeft. Schrijf over de verschillende onderwerpen die in jouw markt gevraagd worden. Bloggen hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Je zou ook altijd collega’s kunnen raadplegen om een blog te schrijven over een specifiek onderwerp.

Gebruik long form content

Long form content zal ervoor zorgen dat het aantal inkomende links zal stijgen. Hierdoor krijgt je website meer aanzien en zal hij ook meer bezoekers via Google krijgen. Je site wordt dan gezien als een autoriteit. Als je de volgende keer content gaat schrijven voor je website, probeer dan eens meer dan 2000 woorden te gebruiken voor je blog. Storytelling kan hiervoor een goed uitgangspunt zijn dat je in de rest van je marketing en branding kunt doortrekken.

Optimaliseer oude content

Bekijk welke content oud is en probeer deze dan weer van deze tijd te maken. De informatie die niet meer relevant is kun je vaak verwijderen. Plaats hier dan nieuwe content die wel van belang is. Zo voorkom je dat de bezoekers oudere informatie lezen waar ze niks aan hebben. Ook kun je de content nog eens delen via je social media. Ook dit zal zorgen voor een toename van het online verkeer.

Lees ook:  Hoe haal je het meeste uit je webshop?

Het verlagen van de bounce rate

Het verlagen van je bounce rate zal niet zorgen voor een hogere vindbaarheid. Maar het geeft wel aan of je bezoekers vinden wat ze nodig hebben. Op het moment dat de bounce rate laag is, is de content van hogere kwaliteit. Daarnaast zal betere content zorgen voor meer leads.

  • Gebruik alinea’s en kortere zinnen in je teksten. Een alinea met maximaal drie of vier zinnen werkt over het algemeen het beste
  • Zorg ervoor dat de benodigde informatie direct bovenaan staan. Het is ontzettend vervelend om eerst een grote banner te zien en nog te moeten scrollen, totdat je bij de informatie bent.
  • Zorg voor een reden om door te klikken naar een ander artikel voor je bezoekers.

Dit waren ze dan, de tips om meer bezoekers op je website te krijgen. Probeer eens wat uit en kijk welke manier/manieren het beste bij jou passen.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024