Tips & tricks voor WordPress 2022

WordPress logo

Vandaag de dag is voor iedere website-eigenaar WordPress niet meer weg te denken. Het is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) om je website mee te maken en onderhouden. Zoals elk programma brengt ook dit systeem vaak nieuwe updates met zich mee. In deze blog brengen we je weer helemaal up-to-date voor 2022!

SEO

Tips & tricks voor WordPress 2022

Zodra je een website hebt, is het altijd handig om je verdiepen in Search Engine Optimization (SEO). Wat je hier simpelweg mee kunt doen is de tekst en pagina van je website te optimaliseren voor Google. Om je hierbij te helpen zijn er verschillende SEO plug-in tools. Yoast SEO is de bekendste en meest gebruiksvriendelijke tool.  Niet alleen de tekst die je hierbij schrijft is belangrijk, ook de foto’s. Als je foto’s op je webpagina toevoegt, kun je ALT-tags toevoegen. Hier kun je kort beschrijven waar de foto over gaat om Google een handje te helpen de foto te lezen. Zodra je een foto upload via WordPress staat er rechts in het beeld een balkje waar je je ALT-tags kunt invoeren.

Kies WordPress thema

Er zijn honderden verschillende templates voor je website om uit te kiezen. Onze tip: wees kieskeurig. Pak niet meteen de eerste beste die je op de eerste pagina voorbij ziet komen. Lees de reviews van gebruikers en kijk of een thema bij jouw website past. Heb je bijvoorbeeld een website over duurzame keukens, kies dan een kleur en stijl die dit ook uitstraalt. Denk er ook aan dat steeds meer gebruikers je website bezoeken via een mobiele website. Kies dus altijd een mobile-responsive thema.

Lees ook:  Typografie in reclame: tips en tricks

Snelheid van je webpagina

Google indexeert je website aan de hand van veel factoren. Webpagina snelheid is er slechts één van, maar wel een hele belangrijke. Zorg dus als je een thema voor je website kiest, dat je niet te veel let op de vele functionaliteiten. Dit zorgt voor een trage website. Wees minimalistisch en kieskeurig. Maak je afbeeldingen kleiner, streef naar een grootte van maximaal 150kb als je een afbeelding toevoegt. Als je toch persé een afbeelding wilt die groter uitvalt, comprimeer deze dan. Plug-ins voor je website zoals een contactformulier, live chat of nieuwsbrief zien er goed uit en kunnen handig zijn. Ze hebben ook veel invloed op de snelheid van je website. Probeer hier dus ook op te bezuinigen.

Installeer Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics is een handige tool om de prestaties van je website bij te houden. Het schetst een beeld hoe de interactie is met je publiek. Log gratis in op Google Analytics met je Googleaccount en voer de URL in van de website die je wilt bekijken. Vervolgens krijg je alle handige informatie te zien. Hoeveel mensen je website bezoeken, waar ze vandaag komen, hoe lang ze op je website blijven plakken enzovoort.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en kun je ze implementeren in jouw website. Het belangrijkste is dat je je WordPress pagina maakt zoals jij dat graag wilt! Met deze tips & tricks helpen wij jou het beste uit die pagina te halen!

Uitgelicht

Recent

De perfecte preventieflyer

Evenementenplanner templates

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

© Templatetips
- 2024