10 professionele gratis WordPress themes

10 mooie gratis WordPress themes

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS en het is daarom meer dan logisch dat keuze aan WordPress themes ontzettend groot is. Op Templatetips.nl vind je zowel de mooiste gratis als betaalde WordPress templates. Hieronder hebben wij tien van de mooiste gratis WordPress themes voor je website in 2020 op een rij gezet. Of je nu een eigen bedrijf hebt en je wilt met je website professioneel overkomen op (potentiële) klanten, of je wilt een eigen blog of webwinkel beginnen, met de themes hieronder kan het allemaal. Wij hebben uiteraard gekeken hoe de themes er voor het oog uitzien, maar daarnaast hebben we ze ook getest op snelheid en hoe de templates werken in combinatie met de laatste WordPress versies en meerdere belangrijk plugins.

#1 Neve

We beginnen onze top 10 met Neve. Neve is supersnel, gemakkelijks aanpasbaar en is te gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo is het perfect wanneer je een eigen blog wilt starten, maar kan het ook goed worden ingezet door kleine bedrijven, startups, e-commerce winkels en online bureaus, zoals marketingbureaus, SEO bedrijven etc. Neve hebben we op plek één geplaatst in onze lijst omdat het voor het oog er mooi uitziet, maar daarnaast ook binnen enkele seconden laadt en compatibel is met de belangrijkste plugins. Ook werkt het perfect samen met de Gutenberg editor, Elementor, Beaver Builder en Visual Composer. Hier vind je overigens 7 mooie gratis Gutenberg themes voor je WordPress website.

Wij zijn trouwens niet de enige die enthousiast zijn over Neve. De template is al op meer dan 200.000 websites geïnstalleerd en de meeste gebruikers hebben deze theme beoordeeld met vijf sterren.

[maxbutton id="1" url="https://nl.wordpress.org/themes/neve/" ]

#2 Hestia

Hestia is volgens ons één van de mooiste gratis WordPress themes voor professionals. Zo is deze theme uiterst geschikt voor kleine bedrijven, middelgrote bedrijven, online bureaus, startups en freelancers. Naast dat Hestia een strak en frist lay-out heeft, is de theme compatibel met alle belangrijke plugins, is het gebruiksvriendelijk en werkt het goed in combinatie met de Elementor Page Builder. Verder is de theme uiteraard responsive en heeft het een zeer snelle laadtijd.

Lees ook:  7 mooie gratis Gutenberg themes voor WordPress

Momenteel is Hestia al 100.000 keer geïnstalleerd en wordt het net als Neve voornamelijk beoordeeld met vijf sterren. En dat de theme anno 2020 nog steeds nog steeds erg populair is blijkt uit wel uit het aantal dagelijkse downloads. Zo wordt de WordPress theme per dag gemiddeld 3000 keer gedownload.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/hestia/" ]

#3 Blocksy

Blocksy is een razendsnel en professioneel WordPress theme en is ontwikkeld met de Gutenberg editor in gedachten. Daarnaast heeft het veel opties waardoor het eenvoudig aanpasbaar is en is het geschikt voor verschillende soorten websites. Wil je de theme bijvoorbeeld gebruiken voor een bedrijfsbureau, blog, winkel, bedrijf of om je portfolio te tonen? Het is allemaal mogelijk met Blocksy. Verder werkt het foutloos in combinatie met onder andere Eleminator, Beaver Builder, Visual Composer en Brizy. Uiteraard hebben we ook de snelheid van deze template getest en het resultaat was uiterst positief. Binnen paar seconden is je website geladen en Blocksy is SEO-geoptimaliseerd.

Blocksy heeft al meer dan 8000 installaties en wordt nog regelmatig geüpdatet. Momenteel heeft de theme meer dan 250 beoordelingen, waarvan geen één vier sterren of lager. Wij zijn dus niet de enige die tevreden zijn over deze gratis WordPress theme.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/blocksy/" ]

#4 ColorMag

ColorMag behoort tot één van de populairste gratis WordPress themes voor een blog. De theme is uiteraard responsive en kan verder worden gebruikt voor een nieuwswebsite, een tijdschrift, kranten en vele andere soorten websites. ColorMag is niet voor niets zo populair, want de template is eenvoudig aan te passen naar eigen smaak en kent vele pluspunten.

Dagelijks wordt ColorMag 1000 tot 3000 keer gedownload en is de theme op meer dan 100.000 websites geïnstalleerd. Naast de vele installaties, heeft ColorMag ook veel positieve beoordelingen. Zo hebben al meer dan 1100 gebruikers ColorMag beoordeeld met vijf sterren en slechts een handjevol gebruikers heeft de theme beoordeeld met één ster.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/colormag/" ]

#5 Rife Free

Een andere gratis WordPress theme dat ook niet mag ontbreken in deze lijst is Rife. Deze WordPress theme is ideaal voor fotografie en voor wanneer je jouw portfolio wilt tonen aan de wereld. Verder is Rife ook geschikt voor blogs of voor het starten van een webwinkel. Rife is namelijk compatibel met WooCommerce. Een ander groot voordeel van Rife is dat je de keuze hebt uit zeven kant-en-klare demo lay-outs. Deze lay-outs kun je binnen enkele klikken gemakkelijk installeren. Verder kun je pagina’s en artikelen eenvoudig aanpassen met de customizer.

Lees ook:  Het belang van branding op een website

Wij zijn niet de enige die enthousiast zijn over deze template. Momenteel is Rife al op meer dan 30.000 websites geïnstalleerd en heeft het voornamelijk vijf sterren beoordelingen. En dat Rife anno 2020 nog steeds een populair theme is blijkt wel uit het aantal dagelijkse downloads. Zo wordt Rife Free dagelijks door gemiddeld 300 mensen gedownload.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/rife-free/" ]

#6 Illdy

Illdy is een gratis WordPress theme dat voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Dit thema werk zowel op desktop, tablets als op smartphones zonder problemen en is geschikt voor bedrijven, portfolio's en voor online bureaus, zoals SEO bedrijven, marketingbureaus etc.

Illdy heeft minder installaties dan enkele andere gratis WordPress themes uit deze lijst, maar toch hebben al meer dan 10.000 WordPress gebruikers de voordelen van Illdy ondervonden. Dit aantal groeit dagelijks met 250 nieuwe gebruikers, welke de template gemiddeld beoordelen met 4.5 sterren.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/illdy/" ]

#7 Chaplin

Chaplin is een gebruiksvriendelijk WordPress theme dat zowel voor bezoekers als voor de beheerder van de website erg fijn werkt. Zo is Chaplin erg fijn om mee te werken en kun je alles aanpassen hoe jij dat het liefst wilt. Met de customizer pas je berichten, pagina’s, lettertypen en kleuren eenvoudig aan. Je kunt uiteraard gebruik maken van de Block Editor en de Classic Editor. Verder werkt deze gratis WordPress op alle apparaten en is het compatibel met alle belangrijke plugins.

Met 3.000 actieve installaties behoort Chaplin tot één van de minst gedownloade WordPress themes uit deze lijst. Echter heeft Chaplin meer dan 30 vijf sterren beoordelingen en nauwelijks mindere beoordelingen ontvangen. Het is niet voor niets dat wij deze theme hebben opgenomen in onze top 10, want tijdens het testen kwamen we geen problemen tegen en waren we zeer positief over het eindresultaat van de website die we hadden ontwikkelt.

Lees ook:  Hoe klanten eerder geneigd zijn tot aankoop

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/chaplin/" ]

#8 Vadana Lite

Een andere gratis WordPress theme die we een vermelding waard vinden is Vadana Lite. Vadana Lite kan onder andere gebruikt worden voor coaches, therapeuten, sprekers, freelancers en ondernemers. Verder is deze theme mobielvriendelijk en geoptimaliseerd voor SEO. We hebben de website ook op snelheid getest en de website had een laadtijd van onder de drie seconden. Ook hebben we Vadana Lite getest in combinatie met verschillende populaire plugins en kwamen we geen problemen tegen.

Vadana Lite is op meer dan 1000 websites geïnstalleerd en heeft nog geen beoordelingen van gebruikers ontvangen. Wij hebben Vadana Lite dus in deze lijst enkel opgenomen op basis van onze eigen ervaring.

[maxbutton id="1" url="https://nl.wordpress.org/themes/vandana-lite/" ]

#9 Customify

Voor wie een webshop wilt starten, maar liever niet geld uitgeeft aan een betaald template, is Customify één van de beste alternatieven. Deze WordPress theme is supersnel, responsive en eenvoudig aan te passen naar eigen smaak. Verder is deze template ontwikkeld met SEO in gedachten en kun je Customify bewerken met meerdere editors, waaronder Elementor, Beaver Builder, Divi, Visual Customiser en nog enkele andere. Naast dat deze template goed werkt in combinatie met WooCommerce, is het ook compatibel met andere populaire plugins, waaronder Yoast, BuddyPress, bbPress etc.

Customify is al actief op meer dan 40.000 websites en dagelijks downloaden gemiddeld 400 gebruikers de template voor hun website. De theme is al door ongeveer 100 gebruikers beoordeeld en op enkele na krijgt het alleen maar vijf sterren.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/customify/" ]

#10 MagazineBook

MagazineBook is een modern en mooi theme voor een blog of tijdschrift. De theme is responsive en is eenvoudig aan te passen. Verder laadt de website erg snel en is het ontwikkeld met SEO in gedachten.

Eind 2020 is MagazineBook ongeveer 2000 keer geïnstalleerd en wordt de theme dagelijks door tientallen WordPress gebruikers gedownload. De template is slechts beoordeeld door acht gebruikers, maar krijgt op één na alleen maar vijf sterren. Echter, wij hebben MagazineBook voornamelijk aan deze lijst met de beste gratis WordPress themes toegevoegd op basis van onze eigen ervaring.

[maxbutton id="1" url="https://wordpress.org/themes/magazinebook/" ]

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024