Zo train je je personeel in WordPress

Animatiefilmpje

WordPress is een constant veranderende website bouwer. Om de zoveel tijd is er weer een kleine update. Ondanks dat dit steeds kleine updates zijn kan dit na verloop van tijd een gigantische opstapeling worden. Houd je het niet goed bij? Dan bestaat er de kans dat je waardevolle kansen misloopt, simpelweg omdat je niet weet wat de nieuwe mogelijkheden zijn. Het is daarom belangrijk om je personeel op de hoogte te houden van de laatste nieuwe updates, maat hoe kun je dat het beste aanpakken?

 

70% leert visueel

Wist je dat maar liefst 70% van de mensheid het best dingen onthoud door het te zien? Dat is de overgrote meerderheid! Door dit in je achterhoofd te houden tijdens het bedenken van een mogelijke oplossing kun je de beste resultaten bereiken. De nieuwe updates staan namelijk voornamelijk uitgeschreven. Zo krijg je een melding waarin geschreven staat wat er verandert is. Door hier een visuele presentatie van te maken wordt het sneller begrepen en onthouden. Dat kun je op verschillende manieren aanpakken.

 

Maandelijkse presentaties

Personeel van elkaar laten leren is een optie. Elke maand wijs je iemand aan die als taak krijgt om de nieuwste updates te verwerken in een visuele presentatie. Door personeel interactief met elkaar te laten discussiëren over de mogelijkheden wordt het beter onthouden dan wanneer een externe spreker langs zou komen. Bij een collega worden er sneller vragen gesteld bij onduidelijkheden, waardoor iedereen ook actiever mee zit te luisteren.

 

Animatiefilmpje laten maken

Zie je het niet gebeuren dat je werknemers elkaar serieuze presentaties gaan geven over de laatste updates van WordPress? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een animatiefilmpje te laten maken door een extern bedrijf. Zelf lees je vluchtig door wat de nieuwe updates en zet in bulletpoints neer wat je in het animatie filmpje wilt hebben. Vervolgens kan het bedrijf hier een mooie overzichtelijk animatiefilmpje van maken waarin duidelijk wordt wat de nieuwe mogelijkheden zijn, betreft WordPress! Vraag je je dus wel eens af hoe je het meeste uit je webshop haalt? Dit is de manier!

Lees ook:  Hoe klanten eerder geneigd zijn tot aankoop

Uitgelicht

Recent

De perfecte preventieflyer

Evenementenplanner templates

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

© Templatetips
- 2024