Waarom kies je voor WooCommerce?

Wordpress website te laten maken

WooCommerce is een WordPress plugin die het mogelijk maakt om van je website een webshop te maken. WooCommerce wordt door de meeste mensen gebruikt als Content Management Systeem (CMS). Een CMS is een softwarepakket dat mensen helpt bij het plaatsen van berichten en informatie op het internet. Zo wordt het dus voor iedereen mogelijk om een eigen website of webshop te beginnen. Je hoeft dus maar een aantal dingen klaar te zetten en in te stellen. WooCommerce doet uiteindelijk de rest. Je hoeft dus geen computernerd te zijn om je eigen producten via het internet te verkopen.

Gebruik meerdere plugins

Een tweede voordeel van WooCommerce is dat het een plugin binnen WordPress is. Dit betekent dat je naast deze Plugin gebruik kunt maken van diverse andere plugins. Hierbij kun je denken aan de Yoast-SEO plugin of WPBakery. Voor een goede website zijn deze beide plugins overigens sterk aan te raden. Yoast-SEO helpt namelijk bij het vergroten van de vindbaarheid van je website. Daarnaast helpt WPBakery bij het maken van de website. Naast deze plugins zijn er nog duizenden anderen die je allemaal kunt gebruiken op je WordPress website naast WooCommerce.

Wordpress website laten maken

De plugin is gratis

Wij Nederlanders worden altijd warm van dingen als ze gratis zijn. Voor al deze mensen is de WooCommerce plugin fantastische. De plugin is namelijk in de basis geheel gratis te downloaden. Wanneer je gebruik wilt maken van een aantal extra functies dan zul pas iets voor de plugin moeten betalen. Wanneer je als hobby zonder al te veel uit te geven wilt beginnen met een webshop dan is WooCommerce zeker aan te raden. Voor de grotere bedrijven is de plugin ook aan te raden. De betaalde extra’s zorgen er namelijk voor dat je gewoon een volwaardige webshop kunt maken.

Lees ook:  Een website design dat conversie draait

Goede analyses

Een ander groot voordeel is dat WordPress van nature al erg fijn is om bezoekers en bezoekersstromen te analyseren. De plugin van WooCommerce doet hier nog een schepje bovenop. Voor een webshop is het namelijk belangrijk om te weten welke producten goed verkopen en welke producten juist niet. WooCommerce geeft je niet alleen hier inzicht in, de plugin laat je namelijk zelfs zien hoeveel BTW er betaald moet worden door de klant. Jij hoeft dus zelf niet meer al je prijzen om te rekenen naar consumentenprijzen. Dat scheelt je weer een hoop werk. Daarnaast geeft de plugin je ook een uitgebreide rapportage over de verkopen, voorraden, opbrengsten en nog veel meer.

Een goede tip

Mocht het je nu toch allemaal te veel tijd kosten dan kun je er nog altijd voor kiezen om WordPress website te laten maken. Vergeet niet om het bedrijf ook de WooCommerce plugin te laten instaleren op je website. De meeste websitemakers hebben veel ervaring met WooCommerce en weten dus precies wat er mogelijk is voor jouw webshop.

Vond je dit interessant? Lees dan ook hoe je een kamer geluidsdicht maakt!

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024