Rekening houden met mensen met beperking online

Usher syndroom

Nou het heeft even geduurd maar je nieuwe website is eindelijk toch af. Een nieuwe navigatiestructuur, samen met nieuwe kleuren en lettertypes heb je eindelijk je website opgeleverd. Je bent heel blij met je eindresultaat, omdat je nu eindelijk eens een site hebt waar je op trots op mag zijn en je ook met de wereld deelt. Wat veel mensen vergeten is het feit dat er ook veel mensen zijn die met een handicap graag deze zelfde werkzaamheden zouden uitvoeren op een website. Natuurlijk is hierbij een groep mensen die anders moeten interacteren met een website, omdat ze niet alle handelingen hetzelfde kunnen doen. Ten tweede heb je ook nog een andere groep, waarbij lichamelijk niks aan de hand is, maar waar mentaal een groter probleem is. Voor deze groep mensen is het daarom van belang om deze website op een andere manier in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan iemand met slecht zicht of weinig hoort zoals het ushersyndroom. In dit geval is het van belang dat je communiceert door veel verschillende kleuren en geluiden op website, zodat de persoon in kwestie de verschillende opties uit elkaar kan houden en precies weet wat inhoudt.

Is het zinvol om in te zetten op mensen met een mentale beperking?

Door hierop in te zetten laat je als website wel zien dat je het belangrijk vind dat ook deze groep mensen mee kunnen gaan met het interacteren van deze complexe websites. Natuurlijk kan je afvragen in hoeverre het interessant is voor de meeste bedrijven, maar je moet het over algemeen meer voor het idee doen.

Lees ook:  10 professionele gratis WordPress themes

Voorbeelden van aanpassingen

Je kan deze aanpassingen snel realiseren door een plug-in te installeren, waarmee de gebruiker met een knop de beperkte modus kan inschakelen. Hierdoor verandert de website van uiterlijk en krijg je te maken met een andere makkelijkere opbouw en duidelijkere knoppen. De reden waarom website dit vaak niet als basis doen is, omdat het gewoon een stuk minder gelikt en interessanter uit ziet in het geval dat je erop iets wilt kopen.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024