4 tips voor een eigen portfolio website voor het vinden van een stage!

Fiks

Op het moment dat je op zoek bent naar een stage of nieuwe baan is het best belangrijk om niet alleen offline, maar online goed vindbaar te zijn. De sterkste manier om te doen is om een eigen website te hebben, waarbij het volledig duidelijk is wat je kan en wat je hebt gedaan zodat je een goede indruk maakt. In deze blog zullen we enkele tips aan je meegeven in het geval dat je op zoek bent naar een nieuwe stage plek.

Tip 1: Wees jezelf op je eigen portfolio website

Op het moment dat je enkele gesprekken hebt ingepland met bedrijven waar je wel stage zou willen lopen is een van de belangrijkste factoren dat je jezelf niet voorbij gaat lopen met praten over dingen die je al hebt gedaan. Het kan namelijk best zijn, dat je bepaalde dingen goed kan maar je moet hierbij niet overdrijven. Dit is vaak toch de eerste indruk van een bedrijf en kan ervoor zorgen dat ze slecht vinden presteren op het moment dat je er gaat werken. Denk er dan ook goed over na dat je zo natuurlijk mogelijk presenteert.

Tip 2: Ook zelf zoeken naar stages

Als je website af is, wilt het niet zeggen dat je nu maar moet wachten tot mensen contact met je opnemen. Via stagewebsites zoals fiks kan je heel snel en makkelijk ook zelf stage mogelijkheden vinden en zo contact opnemen. Hierbij is het natuurlijk wel handig om even de link van je website mee te sturen.

Lees ook:  7 mooie gratis Gutenberg themes voor WordPress

Tip 3: Wees uniek

Op elk moment zijn er ontzettend veel stagaires beschikbaar, hierbij is er altijd wel eentje te vinden. Wees dus uniek in je plannen, jezelf maar ook wat je eruit wilt halen en sluit je verhaal aan op het idee van het bedrijf. Ga dus geen tegenstrijdige punten benoemen tijdens je sollicitatie, maar blijf wel ook nog steeds bij jezelf.

Tip 4: Denk van tevoren goed na waar je de focus op legt

Bij een sollicitatie is een van de belangrijkste punten dat je in je verhaal, website, maar ook de sollicitatie je verhaal van je stage duidelijk en vast staat. Je weet wat je zelf wilt leren en waar je naartoe wilt werken maar je hebt ook een idee hoe je een bedrijf hiermee wilt ondersteunen. Op het moment dat je verschillende verhalen gaat vertellen via de verschillende mediums kan dit niet alleen verwarrend zijn, maar kom je ook niet sterk over.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: 3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024