De 8 mooiste WordPress themes voor je reisblog

De 8 beste WordPress themes voor je reisblog

Wil je een reisblog beginnen of heb je al een reisblog, maar kan jouw website wel een nieuw design gebruiken? Dan heb je geluk, want wij hebben de mooiste WordPress themes voor je website op een rij gezet. Een template moet er natuurlijk goed uitzien, maar wij hebben ook gekeken naar de functionaliteiten en of de themes compatibel zijn met alle belangrijke plugins en de laatste versies van WordPress. Daarnaast hebben wij ook de beoordelingen van andere gebruikers meegenomen tijdens het opstellen van de onderstaande top 8.

Wij proberen onderstaande lijst zo actueel mogelijke te houden en daarom kijken we regelmatig of er betere WordPress themes zijn uitgebracht en of de onderstaande templates wel met met enige regelmaat worden bijgewerkt.

#1 Felly

Op nummer één in onze lijst met de beste themes voor een reisblog hebben wij Felly geplaatst. Felly is qua downloads een stuk minder populair dan sommige andere themes in deze lijst, maar dat vinden wij onterecht. Wij hebben de theme grondig getest en naast dat Felly er voor het oog erg mooi uitziet, werkt het ook nog eens perfect. Met slechts één klik hadden we de demo content geïnstalleerd, waarna wij het met behulp van WPBakery Page Builder konden aanpassen hoe wij dat wouden.

Na aanschaf kun je kiezen tussen de standaard lay-out voor een fashion blog of voor een reisblog. Wij kozen voor deze test uiteraard voor de tweede mogelijkheid. Felly is slechts 75 keer aangeschaft en heeft drie beoordelingen ontvangen op Themeforest,  maar alle drie de beoordelingen waren vijf sterren. Een beoordelingen dat Felly zeker verdiend. Door op de button hieronder te klikken kun je deze mooie WordPress theme zelf bekijken.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/felly-travel-and-fashion-wordpress-blog-theme/23038897" ]

#2 Soledad

Soledad is een krachtig en mooi WordPress theme met oneindig veel verschillende lay-outs. Of je nu een fashion-, fitness-, seo- of een reisblog wilt beginnen, met Soledad is het allemaal mogelijk. De ontwikkelaars van Soledad hebben meerdere designs speciaal voor een reisblog ontworpen, maar ook andere sjablonen kun je eenvoudig omtoveren tot een template dat past bij jouw reiswebsite. Naast dat Soledad te gebruiken is voor verschillende blogs, hebben ze ook lay-outs voor restaurants, kapperszaken, reisbureaus etc. Dus wil je in de toekomst de theme voor een andere website gebruiken, dan is dat ook mogelijk. Soledad is compatibel met alle belangrijk plugins, zoals AMP, WooCommerce, BBPress en BuddyPress.

Lees ook:  Waarom kies je voor WooCommerce?

Voor ons redenen genoeg om Soledad op te nemen in onze top 8. En wij zijn zeker niet de enige die enthousiast zijn over deze mooie WordPress theme. Soledad is al meer 28.000 keer verkocht op Themeforest en heeft voornamelijk beoordelingen van vijf sterren.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/soledad-multiconcept-blogmagazine-wp-theme/12945398" ]

#3 The Traveler

Zoals de naam al doet verklappen is The Traveler een WordPress theme dat zich enkel focust op reisbloggers. Deze elegante theme is anders dat de andere WordPress themes die je in deze lijst vindt. De content van jouw website wordt namelijk in een “grid-based” lay-out getoond. Dankzij het unieke design van het theme vonden wij dat de The Traveler terecht een plekje heeft verdient in deze top 8. 

The Traveler gaat al heel wat jaren mee en is ontwikkeld in 2016 en heeft in juli 2019 haar laatste update gehad. Toch zijn wij van mening dat anno 2020 de WordPress theme nog steeds prima gebruikt kan worden voor je reiswebsite. The Traveler is al meer dan 250 keer aangeschaft en heeft een gemiddelde beoordeling van vijf sterren. Dit is op basis van zeven reviews. 

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/the-traveler-responsive-wordpress-blog-theme/16459646" ]

#4 Sitka

Met één klik importeer je maar liefst acht verschillende lay-outs, waaronder de sjabloon genaamd Travel. Deze is uiteraard geschikt voor reisblogs. Echter, ook andere lay-outs, zoals “Classic” en “Food” spreekt ons erg aan. Voor welk design je ook kiest, ze zijn allemaal zeer fijn in gebruik. Daarnaast werken ze uiteraard ook op mobiele apparaten en is het compatibel met onder andere WooCommerce en de Gutenberg Editor. Hier vind je overigens 7 mooie gratis professionele Gutenberg WordPress themes.

Wij zijn niet enige die enthousiast zijn over Sitka. De template is op ThemeForest al ruim 2500 keer aangeschaft en het merendeel van alle beoordelingen bestaan uit vijf sterren. En dit terwijl Sitka pas één jaar geleden is ontwikkeld. Sitka is ontwikkeld door Solopine en wanneer wij bij andere themes kijken van deze ontwikkelaar komen we voornamelijk positieve beoordelingen tegen. Voor ons redenen genoeg om Sitka op nummer vier te plaatsen in onze lijst.

Lees ook:  Hoe klanten eerder geneigd zijn tot aankoop

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/sitka-modern-wordpress-blog-theme/24849892" ]

#5 Buzz

We komen aan het einde van deze lijst met de mooiste WordPress themes voor een reisblog, maar niet voordat we Buzz hebben uitgelicht. Met Buzz heb je de keuze uit maar liefst vijftien verschillende homepagina lay-outs, waarvan je er meerdere uitstekend kunt gebruiken voor een reiswebsite. Zo sprongen de volgende designs er voor ons direct uit: VANILLE, LIFESTYLE, TRAVEL, CONTOUR en FEMINNE. Naast de verschillende lay-outs voor de homepagina, heb je ook de keuze uit negen verschillende headers en designs voor overige pagina’s, zoals de contactpagina, over ons pagina etc. Uiteraard werkt Buzz met alle belangrijke plugins en de laatste versies van WordPress.

De WordPress theme wordt al sinds 2014 aangeboden op ThemeForest en nog steeds wordt de theme regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en sjablonen. De theme wordt dus als zes jaar aangeboden en in deze zes jaar is het al meer dan 6000 keer aangeschaft. Ruim 300 keer werd Buzz beoordeeld met een gemiddelde beoordeling van 4,85 sterren. Je kunt er dus vanuit gaan dan je over een professioneel theme beschikt waarmee je jouw reisblog naar een hoger niveau kunt brengen. 

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/buzzblog-clean-personal-wordpress-blog-theme-/7424768" ]

#6 Cook Traveler

Op plaats zes in onze lijst met de mooiste WordPress themes voor een reisblog vind je  Cook Traveler.  Cook Traveler is een mooi en professioneel WordPress template. Deze theme heeft verschillende lay-outs, waaronder “Travel with Us”. Dit design is perfect voor het starten van een reisblog. Echter kunnen ook de andere lay-outs van Cook Traveler prima worden gebruikt voor een reisblog. Zo kun je ook kiezen voor “Cook Traveler” en “Life & Fashion”. Deze kun je vervolgens aanpassen naar eigen smaak. Naast de verschillende homepagina lay-outs heb je ook de keuze uit meerdere footers en headers varianten. Verder werkt Cook Traveler met alle belangrijke WordPress plugins en de laatste WordPress versie.

Al ruim 250 gebruikers hebben deze template aangeschaft en de beoordeling zijn bijna uitsluitend positief. Het enige minpunt dat wij konden vinden was dat er sinds 2017 geen updates meer zijn verricht. Dit is ook de redenen waarom wij Cook Traveler niet hoger in deze lijst hebben geplaatst. 

Lees ook:  10 professionele gratis WordPress themes

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/cook-traveler-responsive-blog-wordpress-theme/13747160" ]

#7 Maaya

Maaya is een licht en mooi WordPress theme dat je kunt gebruiken voor verschillende doeleinde. De template kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een blog over gaming, politiek, ouderschap, muziek, lifestyle en uiteraard ook over reizen. Je hebt dus de keuze uit verschillende lay-outs voor de homepagina, maar daarnaast biedt Maaya je ook de mogelijkheid om te kiezen  tussen meerdere headers en footers. Ook qua lay-out voor de blogposts heb je de keuze uit verschillende sjablonen. We hebben de theme grondig getest en nadat we de demo content binnen enkele klikken hadden geïnstalleerd, konden wij dit eenvoudig aanpassen naar eigen smaak. Ook ondervonden we geen problemen toen we een tiental populaire plugins hadden geïnstalleerd.

Maaya is slechts 150 keer aangeschaft en komt daarmee niet in de buurt van enkele andere WordPress themes voor je reisblog uit deze lijst. Echter, dit zegt natuurlijk niet alles, want wij waren erg tevreden over deze template en wij waren niet de enige. De theme heeft zeven beoordelingen ontvangen en in bijna alle gevallen gaven de gebruikers Maaya vijf sterren.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/maaya-blog-shop-wordpress-theme/21428963" ]

#8 Desert

We sluiten de top 8 met de mooiste reisblog WordPress themes af met Desert. Desert is een fris en snel WordPress theme en is ideaal voor wanneer je een reisblog wilt beginnen of wanneer je al beschikt over een reiswebsite, maar je website wel aan een update toe is. Desert is overigens ook de goedkoopste theme uit onze lijst. Op het moment van schrijven (november 2020) kun je deze mooie WordPress theme al aanschaffen voor slechts 24 euro. Met alles wat je ervoor terugkrijgt is dat het zeker waard.

Dessert werd voor het eerste te koop aangeboden in 2017 en heeft sindsdien meerdere updates gehad, waarvan de laatste in 2019 was. In de drie jaar dat de theme wordt aangeboden is Desert al meer dan 400 keer aangeschaft en heeft het op basis van dertig beoordelingen een gemiddelde van vijf sterren ontvangen.

[maxbutton id="1" url="https://themeforest.net/item/desert-a-responsive-wordpress-blog-theme/20041732" ]

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024