Tips om je kredietwaardigheid te controleren

kredietwaardigheid controleren

Waarschijnlijk is het eerste wat je je nu afvraagt, wat is kredietwaardigheid eigenlijk. Maak je maar geen zorgen, dat wordt allemaal in deze blog besproken. Maar ook hoe je het kunt controleren, want je zoekt niks voor niks naar het controleren van je kredietwaardigheid. Toch zullen we het allemaal kort even bespreken!

Wat is kredietwaardigheid

Kredietwaardigheid is eigenlijk de inschatting of je een lening terug kunt betalen! Dit is voor banken handig om te weten, zodat zij kunnen kijken of ze je een lening kunnen verstrekken. De bank vindt het prettig om te weten of ze het geld terug zullen krijgen of dat het bijna onmogelijk is, omdat er al zoveel schulden zijn.

Kredietwaardigheid controleren

De kredietwaardigheid is te controleren door het op te vragen bij het BKR. Het Bureau Krediet  Registratie registreert alle schulden die een persoon heeft gehad. Je wordt al heel snel geregistreerd bij het BKR, want heb jij een creditcard dan sta je al geregistreerd. Maar een registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Heel vaak zijn het allemaal positieve registraties .

De kredietwaardigheid kun je zelf bij website van BKR aanvragen, hier moet je eenmalig 5 euro voor betalen.

Negatieve registratie bij BKR

Het is ook mogelijk om een negatieve registratie te krijgen. Dit gebeurd bij een betalingsachterstand van drie termijnen. Dit hoeven geen drie maanden te zijn. Het is echt afhankelijk van de termijnen die met de bank of opdrachtgever zijn afgesproken. Een negatieve registratie zorgt ervoor dat je in de toekomst dus moeilijker een lening

Lees ook:  5 Meest voorkomende fouten bij het gebruik van templates

Hoe kom je van een BKR registratie af?

In principe kom je niet van een BKR registratie af, het laat wel zien dat je bij bent met het betalen van je lening. Daarna zal het nog even duren voordat er daadwerkelijk een herstel staat. Je moet minimaal 5 jaar op herstel staan wil je te horen krijgen dat je BKR registratie niet meer zichtbaar is. Maar er helemaal vanaf komen dat zal je niet lukken! Zeker als je je eigen foodbusiness wilt starten!

Uitgelicht

Recent

De perfecte preventieflyer

Evenementenplanner templates

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

© Templatetips
- 2024