Ademhalingstechnieken

Fotoshop is het bewerken van foto’s of het aanpassen van de foto’s. Dit word gedaan via een computerprogramma. Om je foto te perfectioneren kun je de horizon rechtzetten, de foto lichter of donkerder maken, bijsnijden en of rode ogen bijwerken. Zo zijn er heel veel verschillende soorten technieken die je kunt gebruiken om je foto te bewerken. Net als ademhalingstechnieken moet je wel weten hoe dit moet anders werkt het niet en zie je dat de foto bewerkt is. Dit is niet de bedoeling van fotoshop. Bij goede fotoshop hoor je de bewerkingen niet te zien en moet het lijken alsof de foto al zo was.

Programma’s

Er zijn verschillende soorten programma’s waarmee je foto’s kunt bewerken. Wil je een foto bewerken op je computer? Met de standaardsoftware kun je belangrijke wijzingen doen om foto’s te veranderen. Je kunt ze bijsnijden, beheren en opslaan. De programma’s hiervoor zijn Windows 10 en Apple OS X. Naast je computer kun je ook foto’s bewerken met je smartphone of tablet. Ook hier kun je de standaard programma’s gebruiken als Google Foto’s of Apple Foto’s. Google Foto’s is ook online beschikbaar net als Pixlr.com, Befunky.com en Fotoflexer.com. Daarnaast kun je er altijd voor kiezen om aparte software te downloaden als je meer opties wilt kunnen toepassen. Hiervoor zijn er gratis tools beschikbaar, maar ook tools waarvoor je moet betalen.  Gratis tools zijn bijvoorbeeld Mylio, Irfanview, FastStone Image Viewer en Gimp.

App

Een app om foto’s mee te bewerken op een Android smartphone zijn Snapseed, Adobe Photoshop Express, VSCO, Pixlr en Instagram. Voor een Apple smartphone zijn de apps Snapseed, Adobe Photoshop fix/ Lightroom en Darkroom beschikbaar. De onderneming Adobe is de meest bekende en gebruikte van ze allemaal. Dit is een software onderneming die gericht zijn op het creëren van multimedia- en creativiteitssoftware. Mooie media is heel belangrijk voor de uitstraling van een website of een profiel en word daarom ook veel gebruikt.

Lees ook:  Het belang van beeldmateriaal op je website

Adobe

Met adobe Photoshop kun je heel veel technieken toepassen. Je kunt niet alleen foto’s bewerken door simpele kleine foutjes te verbeteren, maar je kunt ook ingewikkelde elementen bewerken. Zo kun je digitaal schilderen, composities maken, animaties maken, grafische ontwerpen maken en dat allemaal transformeren in mooie afbeeldingen. Een gezicht meer uitdrukking geven door objecten te verwijderen, kleuren toe te voegen en magische effecten maak je jouw afbeelding bijna tot een kunstwerk. Je kunt dus zelfs je fantasie kwijt in dit programma. Zelfs is dit programma nu dus ook in een app vorm en te gebruiken op andere apparaten dan de computer.

 

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024