Het belang van beeldmateriaal op je website

Het belang van beeldmateriaal op je website

Goede content is niet enkel de tekst, dit kan ook beeldmateriaal zijn en trekt altijd de bezoeker aan. Het gebruik maken van beeldmateriaal is vaak aangeraden maar ook handig voor de bezoekers. Beeldmateriaal kan altijd op een leukere en betere manier het doel van jouw bedrijf overbrengen naar de potentiële klant.

Doel van je website

Je moet niet zomaar zorgen dat er beeldmateriaal op je website toegevoegd wordt. Het beeldmateriaal dat je gebruikt moet overeenkomen met het doel van jouw website. Bijvoorbeeld als je wilt dat de potentiële klant een bepaalde actie uitvoert op jouw pagina is het handig dat je dat dan verwerkt met beeldmateriaal.

Foto`s geschikt?

Je moet rekening houden dat het beeldmateriaal laten zien niet het doel zelf is maar de actie die je wilt dat de klanten uitvoeren door het beeldmateriaal. Het beeldmateriaal moet je boodschap kunnen bijdragen, anders kan het zijn dat het alleen maar voor afleiding zorgt. Bijpassend beeldmateriaal zorgt ervoor dat de bezoeker sneller en beter je tekst begrijpt en zal onthouden.

Belichting en resolutie

Veel mensen herkennen meteen een onprofessionele foto. Dit vooral aan de hand van de belichting, uitsnede, compositie en scherpte-diepte. Als je foto`s wilt maken zorg je er best voor dat het door een professionele fotograaf of met een professionele camera gebeurt. Je moet ook altijd rekening houden dat je foto`s niet te klein zijn want wanneer je ze dan op je website wilt vergroten zal de kwaliteit sterk afnemen.

Eigen beeldmateriaal

Het meest aangeraden is om gebruik te maken van jouw eigen beeldmateriaal. Bijvoorbeeld sushi Rotterdam maakt zijn eigen foto`s om meer realistisch te zijn tegenover de klant. Als de klant ziet dat de foto op jouw website niet van jouw bedrijf is dan is de kans groot dat de klant niet meer verder zal kijken op je website. Ook door eigen beeldmateriaal te gebruiken ga jijzelf er meer belang aan hechten en zorgen dat al het beeldmateriaal dat je maakt goed ondersteund wordt met de content op je website en in jouw bedrijf.

Lees ook:  Waarom kiezen voor een webshop?

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024