Uitstraling van jouw webshop

verzwaringsdeken

De uitstraling van jouw webshop is erg belangrijk voor de verkopen en de uiteindelijke omzet van jouw bedrijf. Een klant die op jouw webshop komt en de uitstraling is niet zoals verwacht of zoals gewenst, helpt natuurlijk niet mee met de verkopen. Ook als de opbouw van de webshop niet logisch voor de bezoeker is of functioneel werkt dan haken al veel snel af bij de landingspagina. Dus door een hoog bouncepercentage verkoopt jouw webshop niet. Heb je moeite met het bedenken en het opstellen van jouw webshop dan lees vooral deze tips om je te helpen.

Opbouw

Wanneer je design en opbouw klopt zul je gaan merken dat je bezoekers je identiteit gaan begrijpen en je conversie omhoog zult gaan. De opbouw van jouw webshop moet zo zijn ontwikkelt dat het makkelijk is voor de bezoeker om door jouw webshop heen te gaan. Het leespatroon is hierbij dan ook een must. Bezoekers die op jouw webshop komen lezen via een F-patroon. Dit is een patroon dat linksboven begint. Vervolgens naar rechtsboven gaat, dan kort de linkerkant bekijkt en tot slot in een verticale beweging het linker gedeelte scant.

Betrouwbaar

Zorg ervoor dat je webshop er vertrouwd uitziet. Hoe doe je dit? Dit doe je niet door het zelf te vertellen dat je vertrouwbaar bent, maar dit doe je door anderen reviews te laten plaatsen. Ook het gebruik van een sterrenbeoordeling geeft bezoekers een vertrouwt gevoel. Zet deze beoordelingen dan ook goed in zicht en bovenaan de pagina van jouw webshop.

Lees ook:  Waarom moet jij WordPress gebruiken?

Kleuren

Kleuren wekken gevoelens op bij jouw bezoeker. Wat wil jij als bedrijf of organisatie uitstralen met jouw webshop? Deze vraag is heel belangrijk als je kijkt naar de gebruikte kleuren. Klopt deze combinatie van kleuren met wat ik wil uitstralen met mijn webshop? Klopt dit niet, dan is het slim om te kijken naar welke kleuren beter bij jouw passen. Zo weet je namelijk dat jouw klanten de juiste beleving tegenmoet gaan als ze jouw webshop bezoeken.

Voorbeeld bij verkoop verzwaringsdeken

Heb je bijvoorbeeld een webshop met de verkoop van verzwaringsdekens, dan zijn kleuren als blauw, wit en groen ideaal om te gebruiken. Klanten die namelijk opzoek zijn naar een verzwaringsdeken willen een rustgevend of kalmerend gevoel, hoge kwaliteit en functionaliteit. Groen geeft vooral een gevoel van rust, ontspanning en kalmte. De kleur blauw zorgt voor het technische, betrouwbare en het kwalitatief goede gevoel die je krijgt als bezoeker van de website. En tot slot zorgt de kleur wit voor een neutraal en tijdloosheid met luxe en onschuld. Door te weten wat kleuren betekenen voor jouw klanten, kun je op deze manier het ideale kleurenpallet samenstellen voor jouw webshop. Wil je meer weten over hoe je meer uit je webshop haalt? Bekijk dan ook deze blog.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024