Een goedkope metamorfose van je woonkamer

hoekbank hoezen

Je hebt al jaren dezelfde inrichting en bent nu echt toe aan iets nieuws. Maar helaas is het niet echt goedkoop om al je meubels te vervangen, de muren te schilderen en een nieuwe vloer te leggen. Dat heb je zelf waarschijnlijk ook al gemerkt. Gelukkig kan je op een aantal manieren toch een prachtige metamorfose aan je woonkamer geven, zonder al te veel geld uit te geven. Hoe? Wij leggen het graag voor je uit.

Ruim je kamer goed op

Een opgeruimde kamer ziet er al meteen heel anders uit. Dus ben je zo iemand die overal rotzooi laat slingeren en de vuile afwas in de woonkamer laat staan? Dan wordt het nu echt tijd om hier verandering in te brengen. Zorg dat alles opgeruimd is en daardoor ook de ruimte creëert om alles opnieuw in te richten. Alle kleine decoratiespulletjes als beeldjes en andere tierelantijntjes kun je het beste in een doos doen. Zo begin je met een schone lei. Is je woonkamer helemaal schoon, netjes en opgeruimd? Mooi, dan kunnen we verder met de volgende stap

Een nieuwe inrichting

Ben je nog tevreden over de kleur op je muren en de vloer? Verander hier dan niets aan.  Ene nieuwe vloer is veel werk, dus is hij nog mooi en niet kapot, laat hem dan gerust liggen. Wil je wel een nieuwe vloer? Ga dan eens kijken in de bouwmarkt. Hier hebben ze mooie, goedkope vloeren waar je jaren plezier van kunt hebben. Zijn al je muren in dezelfde kleur? Je kan er ook voor kiezen om één muur een andere kleur te geven. Je ziet meteen het verschil, zonder er al te veel voor te hoeven te doen. Dan is het de beurt aan de meubels. Kijk of je dingen kunt verplaatsen. Dit is niet altijd het geval, vooral als je een kleine woonkamer hebt, is het mogelijk dat je niets kunt veranderen. Maar misschien kan je wel het eetgedeelte en het zitgedeelte omdraaien. Tijdens het tv kijken je tuin in kijken is toch veel mooier dan dat je uitkijkt over de straat aan de voorkant van het huis?

Lees ook:  De inspirerende werken van Frida Kahlo

Hoekbank hoezen voor een ‘nieuwe’ bank

Je meubels vervangen is een grote kostenpost. Dus dit kun je het beste zo veel mogelijk vermijden. Probeer alleen de meubels te vervangen die je echt niet meer mooi vindt. Doe bijvoorbeeld die grote, lompe kast op Marktplaats zetten en koop een mooie nieuwe kast. Je (hoek)bank vervangen is erg duur. Dus is je bank nog goed, vervang deze dan niet. Maar kies voor hoekbank hoezen. Hoekbank hoezen trek je eenvoudig en snel over je huidige bank heen en zorgen voor een compleet nieuwe look. Kies voor een andere kleur dan je nu al hebt. Je bank ziet er daarna weer uit als nieuw en het geeft een compleet andere look aan je woonkamer

De accessoires

Tijd om je doos met decoratie weer tevoorschijn te halen. Zet alleen de accessoires terug die je echt mooi vindt en die passen bij je nieuwe interieur. Of koop een aantal mooie nieuw accessoires om een echt nieuwe look te creëren. Je ziet het vervolgens meteen: je woonkamer ziet er meteen anders uit! Nu hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat het opgeruimd blijft… en dan is het nu de beurt aan je slaapkamer voor een metamorfose!

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024