Tips voor een make up routine

Tips voor een make up routine

Soms kan make up een groot verschil maken. Bij het aanbrengen van je make up is het dan ook fijn om hier een goede routine in te hebben. Deze routine zorgt vaak voor een mooi resultaat. We geven je in deze blog tips voor een make up routine om jou hierin verder te helpen!

Stap 1: begin met een schone lei

Een van de tips voor een make up routine is om te starten met een schone huid. Met een schone huid voorkom je immers vlekken in de make up. Start met het grondig reinigen van je gezicht. Gebruik een zachte reiniger die alle onzuiverheden en overtollige make up resten verwijdert. Middels een schone huid kan de make up gelijkmatiger worden aangebracht. Breng vervolgens een hydraterende crème aan om je huid te voeden. Een hydraterende crème voorkomt dat je make up uitdroogt. Breng tot slot een primer aan om de langdurigheid van je make up te bevorderen.

Stap 2: een egale huid

Een egale tint is de basis van een egale huid. Kies voor de foundation de juiste kleur die overeenkomt met je huidskleur en ondertoon. Je kan de kleur van tevoren testen op je kaaklijn om te zien of het past. Draag je liever geen foundation? Door de Maybeline fit me matte poeder -350 caramel creëer je ook een egale kleur met minder make up. Gebruik hierbij de juiste producten om mee aan te brengen. Een beautyblender en een foundation kwast zijn de beste tools om de matte poeder of foundation mee aan te brengen. Zorg er ook voor dat de foundation of poeder gelijkmatig verdeeld wordt over het gezicht om kleurverschillen te voorkomen.

Lees ook:  Organiseer je eigen likeurproeverij

 Stap 3: ogen en lippen

Nadat je de basis hebt gelegd is het tijd om je ogen en lippen te accentueren. Begin bij de ogen met het aanbrengen van oogschaduwprimer zodat de oogschaduw lang blijft zitten. Om je ogen meer te definiëren kun je eyeliner en mascara aanbrengen. Kies voor je lippen een kleur die goed bij je make up past. Hierbij kan je kiezen voor een neutrale lipgloss of juist voor een wat fellere lipstick. Gebruik hierbij een lippenpotlood om je lippen te definiëren.

 Stap 4: blush

Blush geeft je net dat vleugje kleur waardoor je frisser oogt. Als je van nature niet getint bent is blush een optie om je hele gezicht nieuw leven in te blazen. Blush draagt ook bij aan het vormgeven van je gezicht. Er zijn diverse tinten blush met verschillende ondertonen verkrijgbaar. Zo vind je voor elke huidtype een geschikte blush.

Stap 5: maak je gezicht mat

Fixeer je make up met matte poeder. Hiermee voorkom je glans. Vooral als je een vette huid hebt is een matte poeder ideaal. Gebruik hierbij een poederkwast en klop de poeder af voor je het op je gezicht aanbrengt. Concentreer hierbij op delen van het gezicht die snel glanzen. Deze gezichtsdelen zijn meestal je voorhoofd, neus en kin.

 Stap 6: houd de huid schoon

Om de make up goed uit te laten zien dient je huid ook gezond te blijven. Verwijder daarom elke avond voor je naar bed gaat grondig je gezicht. Gebruik hierbij een milde reiniger.

Lees ook:  Wat houdt marketing in?

 Stap 7: fix je make-up met een setting spray

De laatste van de tips voor een make up routine is het vastzetten van je make up. Een setting spray zorgt ervoor dat je make up de hele dag blijft zitten. Spray niet te veel en laat het goed intrekken.

Wat leuk dat je deze blog gelezen hebt! Meer van dit soort blogs lezen? Bekijk dan ook eens 3 tips voor het verwerken van winkel reclame in templates.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024