Tips voor een sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer is bij veel mensen vaak erg rommelig. Kleding ligt overal: op de grond, op een stoel en vaak zelfs ook op bed. Overal, behalve in de kledingkast. Ook laten veel mensen hun beddengoed liggen zoals ze die ochtend zijn opgestaan. Erg jammer, want een mooi ingerichte en opgeruimde slaapkamer biedt juist meer rust dan je zou denken. Het is misschien wel dé plek in huis waar je moet zorgen dat het er niet rommelig is. Daarom is het belangrijk om je kamer mooi en sfeervol in te richten. Het is dan makkelijk om er ook geen rommel achter te laten. Ben je op zoek naar wat slaapkamer inspiratie? Lees dan snel verder want wij geven je een aantal tips om je slaapkamer sfeervol in te richten.

De muren van je slaapkamer

Misschien wel één van de moeilijkste beslissingen die je moet nemen als je een kamer opnieuw wilt inrichten: de kleur van de muren. Tegenwoordig kan je uit alle kleuren van de regenboog kiezen. Of je kiest voor een prachtig behangetje met een mooi patroon. Alles is mogelijk! En dat maakt het zo moeilijk. Ga bij jezelf na van welke sfeer jij houdt. De kleur op je muren bepalen namelijk grotendeels de sfeer. Kleuren die het altijd goed doen in een slaapkamer zijn blauw, groen, wit en grijs. Deze kleuren geven rust en zorgen voor een ontspannen gevoel. Felle kleuren kunnen prima, als je daar van houdt. Denk er wel aan dat het de rust uit je slaapkamer wegneemt. En dat wil je wellicht juist niet. Woon je in een huurhuis? Bekijk dan eerst goed je contract. Het kan zijn dat je je muren niet in alle kleuren mag verven of dat je ze weer wit moet maken als je gaat verhuizen.

Meubels kiezen

Het bed is toch wel het belangrijkste meubelstuk in je slaapkamer. Heb je een mooie, ruime slaapkamer? Kies dan voor een groot bed. Het mag best wat ruimte innemen in je kamer, het is toch de plek waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt. Dus ga niet voor het eerste het beste bed, maar neem de tijd om eens goed rond te kijken. Het matras is misschien nog wel belangrijker. Probeer er veel uit voor je een keuze maakt. Laat je ook goed informeren! Het matras bepaalt grotendeels jouw nachtrust. Dan de kledingkast. Als het even kan, zet je deze juist niet in de slaapkamer. Het neemt veel ruimte in beslag en oogt daardoor druk. Dus heb je een extra kamer? Plaats hier je kledingkast. Zo niet, kies dan een kast die niet al te veel ruimte in neemt. Leg liever kleding die je niet draagt (in de zomer of winter) in een koffer en leg die op zolder.

Sfeerlicht slaapkamer

Sfeerlicht slaapkamer

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar licht is erg belangrijk in de slaapkamer. Maar ook hier moet je weer rustig de tijd voor nemen. Een felle lamp is echt af te raden. Je wilt ’s ochtends niet meteen fel licht hebben branden als je net wakker bent. Je wordt veel rustiger en ontspannener wakker met een warm licht. Tegenwoordig heb je ook veel sfeerlampen die je zelf kunt instellen op kleur. Deze zijn perfect voor sfeerlicht op je slaapkamer. Stel een mooie, rustige kleur in voor je gaat slapen. Je komt vanzelf helemaal tot rust! Ook ’s ochtends wakker worden met een sfeerlamp is een stuk aangenamer dan met een felle lamp. Probeer het maar eens! Je hele kamer ziet er al meteen een stuk sfeervoller uit.

© Templatetips
- 2024