De inspirerende werken van Frida Kahlo

Frida Kahlo

Ben je op zoek naar inspiratie voor de inrichting je woonkamer of je slaapkamer? Of voor het design van je website? Of misschien wel voor een schilderij dat je wilt schilderen? Dan is het een idee om eens te kijken naar de inspirerende werken van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Frida Kahlo leefde van 1907 tot 1954 en haar werken zijn grotendeels geïnspireerd op haar schrijnende leven. Ze groeide op tijdens de Mexicaanse Revolutie. Eigenlijk wilde ze arts worden, ze was zelfs al begonnen aan de studie, maar een ernstig ongeval veranderde alles. Frida Kahlo is een ware inspiratie voor iedereen.

Tegenslagen verwerken

Op zesjarige leeftijd raakt haar voet en been misvormd door de vreselijke ziekte polio. Maar op haar 18e veranderd haar leven voorgoed. Frida is dan al begonnen aan haar studie tot arts. Dit is ook de tijd dat ze haar eerste schilderijen begon te maken. Maar op een dag raakt ze zwaargewond bij een ongeluk tussen een bus en een tram en overleefd ze het maar ternauwernood. Ze moet twee jaar revalideren. Ze is aan bed gekluisterd en krijgt te horen dat ze nooit kinderen zal kunnen krijgen door het ongeluk. Ze stort zich op het schilderen vanuit haar bed. Op haar 22e trouwt ze met kunstenaar Diego Riviera die har aanspoort te blijven schilderen en haar talent te benutten. Het huwelijk duurde uiteindelijk 10 jaar. Ooit omschreef Frida haar huwelijk als het zwaarste ongeluk uit haar leven. Erger dan het tramongeluk dat bijna haar leven ontnam.

Lees ook:  Tips voor een opgeruimde werkplek

Frida Kahlo

De prachtige, inspirerende schilderijen

In totaal heeft Frida Kahlo 143 schilderijen geschilderd. Vrijwel allemaal met een surrealistische stijl en kijkje in haar leven. 55 Van deze schilderijen waren namelijk indrukwekkende zelfportretten. Haar schilderijen én haar levensverhaal zijn tegenwoordig een inspiratie voor veel kunstenaars en ontwerpers. Dus ben jij op zoek naar inspiratie voor bijvoorbeeld je website? Weet je niet hoe je deze wilt vormgeven of stylen? Bekijk dan eens de schitterende schilderwerken van Frida Kahlo en laat je inspireren door de krachtige maar donkere werken van deze sterke vrouw.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024