Een moderne Lay-out voor een website

retraite Limburg

De moderne technologie verandert sneller dan de meeste mensen kunnen bijhouden. Er is dan ook niet te spreken over één standaard die voor een periode kan worden aangehouden. Het internet en alle apparaten worden steeds sneller en de elementen op een website veranderen daarin mee. Sommige elementen op een website worden toegepast om de bedrijfspositie te verduidelijken, anderen om de content te verbeteren op de verschillende soorten apparaten. Maar welke elementen zijn op dit moment belangrijk? Je leest de trend voor een moderne lay-out in deze blog!

De trends

Een belangrijk onderdeel van een website is de huisstijl, het steeds terug laten komen van een huisstijl zorgt voor merkbekendheid en merkassociaties. De typografie, ook wel de opmaak van teksten, is daar een voorbeeld van. Het zorgt voor herkenning bij bezoekers. De typografie wordt tegenwoordig veel aangepast aan grote headerfoto’s. Door een focus te leggen op een grote sprekende foto met een korte maar krachtige tekst wordt er een visuele ervaring gecreëerd die ervoor zorgt dat er naar beneden wordt gescrold. Net zoals dat er een video wordt geplaatst op de achtergrond van een pagina die automatisch afspeelt. Een video vertelt een verhaal en zorgt ervoor dat er minder content nodig is om de bedrijfspositie uit te leggen.

Een andere trend is card design. Card design is als er op een pagina meerdere “cards”, ofwel kleine stukje informatie staan. Als er op zo een card wordt geklikt krijgt de bezoeker meer informatie. Door informatie op die manier op te breken kunnen bezoekers zelf kiezen welke informatie ze wel en niet willen lezen.

Lees ook:  5 tips om je personeel te motiveren

Keuzes maken

Deze trends zijn een mooie weerspiegeling van hoe websites er tegenwoordig uitzien. Desondanks betekent het niet dat je dit klakkeloos kunt overnemen. Denk goed na wat bij jouw bedrijf past en ga niet voor te veel verschillende thema’s of onderdelen. Het is belangrijk om een website rustig te houden zodat het niet schreeuwerig overkomt en mensen niet meer weten waar ze moeten kijken. Neem als voorbeeld een website voor een retraite in Limburg, hier is het belangrijk dat de website rust uitstraalt zodat bezoekers al een indruk kunnen krijgen hoe een retraite in Limburg eruit ziet.

Nieuwsgierig naar onze andere blog? Bekijk dan ''tips voor een goede huisstijl.''

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024