5 tips om je personeel te motiveren

werknemers

Werknemers motiveren kost veel tijd, maar het is vaak wel nodig. Met de tips uit deze blog kun je meteen aan de slag binnen jouw onderneming.

Geef complimenten

Complimenten werken positief op mensen. Het geeft een gevoel van waardering. Als je een van je medewerkers een compliment geeft laat je zien dat je betrokken bent en belangstelling toont voor iemand zijn werk. Een fijne opmerking op zijn tijd kan er voor zorgen dat medewerkers extra motivatie krijgen. Zorg hierbij dat je niet alleen focust op het eindresultaat, maar op het gehele proces.

Stel haalbare doelen

Doelen die niet haalbaar zijn zorgen voor demotivatie bij werknemers. Zorg dat je verschillende doelen stelt. Is er een hele grote opdracht? Hak dit dan in stukken. Dit zorgt voor een hogere motivatie van je werknemers. Het halen van een doel betekent succes. Hoe meer kleine doelen je werknemers halen, hoe vaker ze succes kunnen vieren.

Leer je personeel kennen

Werknemers halen veel meer motivatie uit een opdracht die hun echt aanspreekt. Zorg er als leidinggevende voor dat je weet wat je personeel goed kan en vooral leuk vind om te doen. Je kunt niet voor iedereen een passende functie hebben, maar je kunt hier wel rekening mee houden bij het verdelen van opdrachten. Dit is niet alleen fijn voor de werknemers, maar het heeft ook een positief effect op het werk wat geleverd wordt.

Zorg voor doorgroeimogelijkheden

Op een moment houdt de motivatie van werknemers op. Dit is meestal het moment waarin ze het gevoel hebben dat ze stilstaan binnen het bedrijf. Het is belangrijk dat je werknemers de mogelijkheid biedt om door te groeien. De mogelijkheid van ontwikkeling geeft medewerkers energie en motivatie om door te gaan. Bespreek dus goed wat het personeel wil bereiken binnen het bedrijf en hoe jij hier als leidinggevende bij kunt helpen.

Lees ook:  Waarom een goede website belangrijk is voor een bedrijf

Organiseer teambuilding activiteiten

Teambuilding is belangrijk voor alle bedrijven met meerdere medewerkers. Teambuilding is het samenbrengen van teamleden om hun onderlinge relaties te versterken en te verdiepen. Als de band binnen het team sterker is, zorgt dit voor een beter motivatie van alle medewerkers binnen dit team. Haal je medewerkers uit hun comfort zone door bijvoorbeeld een Wim Hof ijsbad workshop te organiseren.

Teambuilding doet verschillende dingen voor een team, zoals:

  • Het versterken van vertrouwen.

Als we het gevoel hebben dat we ergens thuishoren, komt een deel van je brein tot rust.

  • Het verbeteren van de communicatie.

Je leert andermans communicatiestijl kennen en je kunt je eigen communicatie skills aanpassen.

  • Het oplossen van sluimerende conflicten.

Tijdens een teambuilding activiteit komen kleine conflicten vaak naar boven, waar op de werkvloer geen tijd voor is.

  • Het benaderbaar maken van iedereen.

Tijdens een teambuilding activiteit is iedereen gelijk.

  • Het hernieuwen van de energie in het team

Na een dag vol plezier weer terugkeren op het kantoor heeft een positief effect op het energieniveau.

  • Het versterken van de samenwerking

Door leuke activiteiten te doen met elkaar, leer je elkaar kennen op een ongedwongen manier. Hierdoor ontstaat een betere samenwerking.

  • Het helpen bij hybride werkmodellen

Veel mensen werken tegenwoordig (deels) vanuit huis. Sociale banden worden versterkt bij het regelmatig organiseren van groepsactiviteiten.

  • Het vergroten van de creativiteit en innovatie.

Een team uit hun normale omgeving halen is goed voor de creativiteit en helpt om nieuwe inzichten op te doen.

Heb je een eigen onderneming? Lees dan ook eens deze blog over duurzaam ondernemen. Of ga je binnenkort verhuizen? Lees dan hier alles over een succesvolle verhuizing.

Lees ook:  Een goedkope metamorfose van je woonkamer
medewerkers

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024