Webdesign technieken

Er zijn veel verschillende soorten technieken die je kunt gebruiken voor je design van je website. Hierin krijg je ontiegelijk veel keus in. Ook bepalen sommige trends op welk soort design je jouw website gaat focussen. Net als de verschillende schildertechnieken die er zijn over de manier van schilderen. Heb je hier een aantal tools voor nodig. Een handig gebruiksmiddel bij schilderen is bijvoorbeeld een schildersezel. Bij websites is dit net zo. Je gebruikt verschillende elementen om deze technieken toe te kunnen passen. Zie hieronder de verschillende technieken.

HTML en CSS

HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. In het Nederlands zou dit vertaald kunnen worden naar opmaak taal. HTML is dus een opmaaktaal voor tekst in een tekstdocument. Na deze opmaak van een HTML-pagina is het mogelijk om vervolgens de vormgeving te kiezen van verschillende elementen. Hiervoor is CSS (Cascading Style Sheets) nodig. Dit zijn stijlbladen die zorgen dat pagina’s los gekoppeld worden of vast staan. HTML is een middel die ons helpt een webpagina zo op te maken dat een bezoeker sneller begrijpt wat hij op de pagina kan vinden en dit snel, makkelijk kan lezen.

JavaScript

Dit is een scripttaal om webpagina’s interactief te maken. Verder kun je hier ook webapplicaties mee maken. JavaScript is een van de kerntechnologieën van het wereldwijde web en daarom erg belangrijk. Het is een taal die ervoor zorgt dat er interactie is met de bezoeker. JavaScript zorgt ervoor dat er iets gebeurd zodra je ergens op een toets drukt of ergens op klikt.

Photoshop

Adobe photoshop zorgt ervoor dat je verder kan gaan met webdesign. Je kan afbeeldingen en foto’s bewerken, zodat deze toegevoegd kunnen worden aan de gewenste pagina. Deze afbeeldingen kunnen ingezet worden als achtergrond, maar ook je er headers en buttons mee maken.

WordPress

WordPress is een middel om weblogs te maken, maar wordt niet alleen hiervoor gebruikt. Het is het belangrijkste CMS (Content Management Systeem) op dit moment. Je kunt een complete website maken en onderhouden of een WordPress webshop bouwen. De tool is makkelijk in gebruik en er zijn ontzettend veel uitbreid mogelijkheden en plug-ins voor beschikbaar. Plug-ins geven de mogelijkheid tot uitbreiding, ook wel invoegtoepassing genoemd. Het systeem van WordPress zorgt ervoor dat jouw tekst zoals in word wordt omgezet tot de achterliggende codes en dit verder afhandelt. Dit bespaart een hoop veel tijd en waarschijnlijk ook veel fouten. Wil je meer weten over webdesign trends? Lees dan verder.

© Templatetips
- 2024