Wat is een digital nomad?

Digital nomad, reizen en werken

Je bent het begrip misschien wel eens ergens tegengekomen. Of je hebt wel eens een stuk gelezen over mensen die de wereld rondreizen en alleen vanuit hun meegenomen laptop geld verdienen. Maar wie zijn deze mensen nou, en nog belangrijker: wat doen ze?
Het begrip is in de 21e eeuw ontstaan, toen internet een steeds belangrijker begrip werd onder de mens. ‘Digital Nomads’ zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatieonafhankelijk uit te voeren. Het nomadische eraan is dat deze personen erom bekend staan veel te reizen en vaak wisselen van vaste verblijfplaats. Het enige wat ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen is een internetverbinding.

Wat doet een digital nomad?

Het belangrijkste aspect van een digital nomad is dus het werk kunnen verrichten vanuit een laptop met internetverbinding. Hier kunnen dus veel beroepen onder vallen. Denk aan tekstschrijvers, online marketeers, webdevelopers, grafische designers enzovoort. Digital nomads zijn vaak werkzaam als ZZP’er en vinden hun werk online. Ze bieden als het waar hun dienst aan op platformen zoals Fiverr. Zo kan een tekstschrijver ingehuurd worden door een willekeurig bedrijf om bijvoorbeeld blogs te schrijven over hoe een huis te kopen zonder hypotheek. Omdat de dienst online wordt aangevraagd en aangeboden, kan de tekstschrijver deze vanuit de hele wereld schrijven vanuit een laptop.

Iets voor jou?

Waarom wordt iemand een digital nomad? Vaak komt dit uit het verlangen naar vrijheid. De verplichting van elke dag dezelfde omgeving op je werk, dezelfde reistijd en dezelfde werkzaamheden zijn redenen om naar deze vrijheid te verlangen. Als digital nomad kun je lekker de wereld rondreizen en zelf bepalen waar je je werk doet. Vaak is het leven van een digital nomad ook stukken goedkoper, het leven in Nederland is nou eenmaal duur. Met €1000,- per maand kun je een luxe leven leiden in de meeste Aziatische landen.

Lees ook:  Webshop starten in scheerproducten

Als digital nomad beginnen

Werken en reizen

Lijkt het jou wel wat om de wereld rond te reizen en daarnaast geld te verdienen? Dan is het worden van een digital nomad misschien wel iets voor jou! Bedenk je eerst goed wat je wilt gaan doen, er zal toch immers geld binnen moeten komen. Probeer dit eerst in Nederland al uit te zoeken en enigszins op te starten om zo een basis te vormen. Wie weet is de wereld van dropshipping wel iets voor jou?
Als je redelijk nieuw bent in de wereld van reizen, ga dan niet meteen voor onbepaalde tijd weg. Werk bijvoorbeeld eerst een week vanuit Lissabon, of een maand vanuit Phuket. Bouw het reizen aan de hand hiervan op.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024