Beginnen met dropshipping

amazon ean

Een dropshipping bedrijf is vrij eenvoudig te beginnen. In principe oef je alleen een webshop op te zetten met een WordPress template en als je op Amazon gaat verkopen een Amazon ean aan te vragen. Zonder Amazon ean mag jij niet via Amazon verkopen. Een Amazon ean is een barcode.

Voordelen van dropshipping

De producten worden elders geproduceerd en opgeslagen, dus je bent slechts een tussenpersoon tussen de klant en de leverancier. Dit is een van de grootste voordelen van dropshipping en is een dropship bedrijf snel opgericht.

Een ander voordeel is dat je zelf geen personeel hoeft in te huren om orders te picken en de verzendingen af te handelen. Daarnaast heeft een dropshipper ook geen inkooprisico, dit wil zeggen dat dat je de leverancier pas betaalt als je een product verkocht hebt. Jouw verkoopprijs bestaat uit de inkoopprijs, verzend en orderverwerkingskosten en je winst.

Ook kun je als dropshipper gemakkelijk je assortiment uitbreiden, omdat je niet gebonden bent aan dure opslagkosten of over voorraad.

amazon ean

Waar je op moet letten als dropshipper

Als dropshipper ben jij verantwoordelijk voor het oplossen van alle problemen die kunnen optreden bij de verzending van producten. Zo kan het voorkomen dat dankzij jouw leverancier, de bestelling de klant niet bereikt. Dit zijn dingen die jouw reputatie als winkel kunnen schaden. Goede afspraken maken en een goede leverancier vinden zijn daarom zeer belangrijk.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je als dropshipper veel concurrentie hebt, niet alleen andere dropshippingleveranciers maar ook webshops en winkels kunnen dezelfde producten aanbieden als jij. Dit zorgt ervoor dat je veel concurrerende prijzen zult moeten hanteren.

Lees ook:  Tips voor een goede homepagina

Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat je klanten het recht hebben op 14 dagen bedenktijd. Het is dus ook belangrijk om retour regels met je leverancier af te spreken en een Amazon ean code aan te vragen.

Om problemen te voorkomen moet jij je producten ook goed inspecteren op eventuele merkvermeldingen of namaak items. Veel producten lijken namelijk toch te veel op het origineel en dit kan ervoor zorgen dat jij een rechtszaak moet gaan winnen, dit lukt natuurlijk nooit.

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024