Voordelen van een WordPress website

Je start met je eigen onderneming, bent bezig met een marketing opdracht of bent misschien gewoon nieuwsgierig hoe je een eigen WordPress website maakt. WordPress is hierover het ideale ontwikkelplatform. In dit artikelen vertellen we je graag de voordelen van het maken van een website in WordPress laten maken.

Kosteloos

Mocht je net beginnen met een website wil je er geen tientallen euro’s tegenaan gooien. Je weet tenslotte nog niet wat het je gaat opleveren. WordPress is in dit geval een kosteloze start. Dit komt omdat het gebruik maakt van open-source. Dit wilt zeggen dat iedereen vrijwillig kan meewerken aan de software van WordPress om het uiteindelijk samen een beter platform te maken. Omdat voor deze open-source het meeste ontwikkelwerk al is gedaan hoef je hier niet extra voor te betalen.

Dit budget zou je kunnen besteden aan SEO, social media marketing of fotografie. Zoek hiervoor een totaal leverancier zoals Web Wings waardoor je op alle plekken dezelfde huisstijl creëert.

Gebruiksvriendelijk

Mocht je geen held zijn met programmeren of code schrijven is WordPress een goede start. Dankzij de verschillende website-editors die je kunt gebruiken, de standaard thema’s en voorgeprogrammeerde plug-ins hoef je zelf bijna niets meer te doen op het gebied van coderen om toch een top website te ontwerpen. Een plug-in wordt gezien als een kleine softwaretoepassing die terug te zien is in een extra functionaliteit voor je website. Bijvoorbeeld een fotoalbum vanuit je Instagram foto’s, een kleine preview van je laatste twitterberichten of een hele webshop. Dit kan echt van alles zijn! Er zijn duizenden plug-ins op WordPress te verkrijgen zowel betaald als gratis, er komen iedere dag nieuwe plug-ins bij.

Lees ook:  Ook rijscholen hebben goede websites nodig

Zoekmachine vriendelijk

Wanneer je een website maakt wil je natuurlijk ook dat deze gevonden wordt. Hiervoor moet je website aan een aantal eisen voldoen. WordPress is hiervoor een goede basis. Wil je ook jouw SEO verbeteren? Maak dan gebruik van de standaard plug-ins zoals Yoast SEO. Deze plugin helpt je bij het optimaliseren van je content, het opstellen van je sitemaps en het instellen van H1 & H2’s.

Een populair platform

WordPress is het populairste open-source content management systeem ter wereld. Hierdoor kan een website ontwikkelaar zoals Web Wings makkelijk het ontwikkelproces van u overnemen.

Bijna elke programmeur, designer, marketing medewerker en developer kan en kiest ervoor om met WordPress te werken. Dit zorgt voor meer en betere thema’s, plugins en applicaties die te verbinden zijn aan WordPress en een snellere ontwikkeling van het CMS zelf.

 

Mocht je het volledige proces toch liever uit handen geven? Of wellicht al een website hebben staan maar hier de SEO van willen aanpakken? Neem dan contact op met een marketing bureau. Zij kunnen je met beide processen ontzorgen!

Uitgelicht

Recent

De perfecte preventieflyer

Evenementenplanner templates

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

© Templatetips
- 2024