Tips voor een duurzame inrichting in je huis

tips duurzame inrichting in je huis

Ben je toe aan een nieuwe inrichting in je huis of heb je een nieuw huis gekocht en moet je nog een nieuwe inrichting kopen? En wil je je huis het liefst duurzaam inrichten? In deze blog lees je tips over hoe je een duurzame inrichting kunt creëren voor in je huis.

Milieuvriendelijke vloer

Is je huis toe aan een nieuwe vloer en wil je het liefste een milieuvriendelijke vloer? Kies dan voor een kurkvloer in Limburg. Deze vloer is zacht en duurzaam omdat het wordt gemaakt van de schors van een kurkeik. Daarnaast is deze vloer makkelijk in onderhoud dus je kan hier heel veel plezier van hebben.

Ecologische verf

Ecologische verf of natuurverf is gemaakt van natuurlijke, minerale en herwinbare grondstoffen. Hierdoor is je verf biologisch afbreekbaar en past in de ecologische kringloop. Velen denken dat verf op waterbasis milieuvriendelijk is, maar dat is deze verf niet. Naast water bestaat deze verf ook uit kleurstoffen en fossiele aardolie die zorgt voor binding.

Vintage meubels en accessoires

Als je nog meubels hebt van je vorige inrichting hoef je ze niet meteen weg te doen! Vintage meubels zijn namelijk helemaal trending. Je kunt jouw meubels een andere kleur geven of je verkoopt je meubels aan een tweedehands winkel. Ook leuk om dan in een tweedehands winkel te kijken voor meubels én accessoires. Je zult je verbazen wat voor mooie meubels en accessoires je kunt vinden die er kwalitatief ook nog goed uitzien. Daarnaast kun je een leuke sfeer creëren door verschillende soorten meubels en accessoires bij elkaar te zetten.

Lees ook:  Hoe haal je het meeste uit je webshop?

Duurzame verlichting

Gebruik je vaak gloeilampen als verlichting? Gloeilampen zijn niet de meest duurzame keuze omdat ze een beperkte levensduur hebben en een laag rendement. Kies daarom voor de meest milieuvriendelijke verlichting zoals LED lampen. LED lampen hebben een langere levensduur en verbruiken 90% minder energie dan gloeilampen. Denk ook aan de keuze van je verlichting zoals de locatie en de hoogte van je verlichting. Richt je verlichting goed in en kijk hoe je de juiste sfeer in je huis kan creëren met licht.

Al deze tips kun je ook toevoegen aan je vakantiehuis. Wil je een artikel lezen over je vakantiehuis inrichten? Klik hier. Lees ook elektrische auto opladen met zonnepanelen of een goedkope metamorfose van je woonkamer.

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024