Je eigen website beginnen

Je eigen website beginnen

Elke ondernemer hoort te beschikken over zijn eigen webpagina. Je bedrijf heeft een professionele site nodig die je op Google kan vinden. Het is mogelijk om hiervoor iemand in te huren maar je kan ook zelf je eigen webpagina maken, dit kan bijvoorbeeld met WordPress.

Bedenk een doel

Voordat je begint met het maken van een webpagina moet je voor jezelf eerst weten wat je wilt bereiken met die webpagina. Je kan het vergelijken met het ontwerpen van wandpanelen hout hier ga je ook niet meteen beginnen met het zagen van hout als je nog niet weet wat je als resultaat wilt. Je gaat op voorhand goed brainstormen, een voorbeeld maken van wat je wilt en dan pas ga je aan de slag. Je moet het doel weten zodat je een goed resultaat kan verkrijgen.

Checklist

Om het je te vergemakkelijken is er een checklist die je bij de hand kan houden zodat je geen zaken vergeet. Zaken die je niet mag vergeten zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is je doel van de website?
  • Wil je informatie delen of je website enkel gebruiken als digitaal visitekaartje?
  • Van welk navigatiemenu maak je gebruik? ( home, contact, info, etc.)
  • Wil je extra ruimte besparen voor eventuele blogs?
  • Denk je eraan om in de toekomst een webshop toe te voegen aan je webpagina?

Deze stappen moet je niet vergeten, dit bepaalt de grootte en uitbreidingsmogelijkheden waarop je je baseert.

Optimaliseer

Het is een feit dat tegenwoordig iedereen op mobiele toestellen surft. Je moet dus rekening houden dat de klanten die via smartphones of tablets surfen hun ervaring zo makkelijk verloopt. Dit betekent dat je op moet letten met de content dat je plaatst op je homepage maar ook voor bijvoorbeeld de productteksten, het moet ook op de mobiele apparaten goed leesbaar zijn.

Lees ook:  3 tips voor duurzaam ondernemen

Bepaal je domeinnaam

Het is namelijk logisch dat de bedrijfsnaam terugkomt in de domeinnaam. Als je nu bijvoorbeeld houten wandpanelen ontwerpt is het beter dat je ‘houten wandpanelen’ gebruikt dan ‘wandpanelen hout’. Zorg er goed voor dat het webadres zeker de functie van jouw bedrijf representeert. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en het zorgt ook om een organische vindbaarheid in de zoekmachines.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024