Hoe maak je een goede producttekst? 

gedore-koffer

Het is tegenwoordig niet zo moeilijk om voor een webshop de teksten van de leverancier automatisch over te nemen. De vraag is echter of dit slim is. Waarom zou iemand iets per se in jouw webshop moeten kopen? Je kunt, om ervoor te zorgen dat je anders bent dan een ander, verschil maken met je productteksten. Wil jij goede productteksten schrijven? Lees hier dan hoe je dat kan doen. 

De juiste basis 

Voor een goede producttekst, voor bijvoorbeeld een likeur, is de juiste basis van belang. Wil je dat mensen jouw product vinden doordat ze een bepaalde zoekwoordencombinatie invoeren in Google? Dan moet je zorgen dat die zoekwoordencombinatie voldoende voorkomt in de tekst.  

Het heeft de voorkeur dat die combinatie niet alleen in de hoofdtitel voorkomt, maar ook in de eerste alinea, een aantal subkopjes en in bepaalde alinea's. Wat je echter niet mag doen is overmatig de zoekwoordcombinatie gebruiken. Dit kun je voor komen door met een plugin zoals YOAST SEO te gebruiken. Dit is een veelgebruikte plugin in WordPress die een goede richting geeft, of de tekst goed geschreven is voor Google. 

Niet altijd YOAST SEO 

Het is echter een misvatting dat YOAST SEO de oplossing is voor alles. Het zal je namelijk opvallen dat als je een producttekst schrijft voor bijvoorbeeld een goede zalf dat het soms onnatuurlijk aanvoelt om de zoekwoordcombinatie te gebruiken. Je schrijft dan voor Google, maar een lezer kan dan afhaken. Het hangt dus ook af van het product in hoeverre je voor Google kunt schrijven, zonder mogelijke klanten te verliezen.  

Lees ook:  Hoe kom ik van spierpijn af?
koffer-gedore

Nu zal het bij een gedore koffer meestal nog wel meevallen. Bij technische producten is het namelijk vaak wat makkelijker om wel de SEO-richtlijnen zoals aangegeven door YOAST SEO te volgen. Maar bij producten die inspelen op het gevoel, is dat een stuk lastiger.  

Goede producttekst zonder SEO 

Als je een goede producttekst wil schrijven, zonder de SEO regels te volgen, is het belangrijk dat je beseft dat je op een andere manier ervoor moet zorgen dat mensen naar jouw webshop komen kijken. Zonder SEO regels volgen is het namelijk wat lastiger om met WordPress zichtbaar te worden. Hoewel dat niet onmogelijk is dan, er zijn vaak meerdere manieren voor meer bezoekers op een website.

Voor een goede producttekst zonder SEO is het wel van belang dat je de lezer meeneemt in het verhaal. De beleving moet voorop staan. 

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024