Het visueel aantrekkelijk houden van je website

gewichtsdecke

Je website is de allereerste indruk van potentiële klanten. Je wilt dan ook dat klanten door jouw website zich aangetrokken voelen. Een mooie, heldere en stijlvolle website ziet er tenslotte aantrekkelijker uit dan een website met alle kleuren van de regenboog en 101 verschillende plaatjes. In deze blog worden er dan ook een aantal tips beschreven die ervoor zorgen dat de bezoekers op een rustgevende manier eerder geneigd zijn tot een aankoop.

De kleuren

De witruimte is de lege ruimte om de tekst en afbeeldingen heen. Witruimte op een pagina zorgt voor duidelijkheid, helderheid en simpliciteit. Dit zorgt voor een rustige achtergrond waardoor de nadruk kan worden gelegd op de belangrijke zaken zoals tekst of bepaalde doorverwijzingen. Ook het kleurgebruik op een website moet rustig worden gehouden. Probeer niet meer dan drie hoofdkleuren te gebruiken. Veel foto’s en video’s bevatten al verschillende kleuren, met het gebruik van veel kleuren op een website kunnen deze in het niet vallen. Het is de bedoeling dat de nadruk wordt gelegd op de belangrijke zaken waardoor de bezoekers er echt achter komen wat er belangrijk is en wat niet.

Belangrijke onderdelen

Een zijbalk draagt bij aan de beleving van je website. Het is belangrijk dat je je website via zo een zijbalk aantrekkelijk maakt en daarom zou je daar een aantal vaste onderdelen in kunnen plaatsen. Voorbeelden van zo een onderdeel zijn populaire artikelen, een zoekbalk, een uitgelicht artikel, social media icon en een call to action zoals het inschrijven voor de nieuwsbrief.

Een grote afbeelding als header of bovenin een bericht zorgt ervoor dat er veel mensen worden aangetrokken zonder veel tekst te gebruiken. Begin dus altijd met een goede, grote en bijpassende afbeelding en laat daarna de tekst volgen.

Lees ook:  Templates Magento

 

Om een website te creëren die rust uitstraalt is het wel belangrijk dat jij als vormgever ook rust ervaart. Een gewichtsdecke, ook wel gewichtsdeken, zou daarbij kunnen helpen. Het helpt je bij het verbeteren van je slaap, meer slaap zorgt tenslotte voor meer rust in je hoofd. Net zoals dat je het gebruik van je telefoon kunt verminderen, kunt gaan sporten en niet 24/7 met je werk moet bezig zijn.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024