Het schoonmaken van je WordPress website

schoonmaakbedrijf in Geldrop

Het schoonmaken van je WordPress website lijkt op het eerste oog minder belangrijk dan dat het werkelijk is. Toch is dit een heel belangrijk onderdeel voor het optimaal laten werken van je website. Zo wordt het maken van back-ups sneller gedaan, zal je website efficiënter functioneren en zijn de laadtijden minder lang. Als een website sneller laadt heeft het tenslotte in de meeste gevallen een positief effect op je bounce rate. Ook ziet Google een trage website als een teken van slechte kwaliteit waardoor je lager in de zoekmachine zult komen. Dus naast dat een schoonmaakbedrijf in Geldrop je kantoor schoonmaakt is het ook eens handig om te kijken naar het schoonmaken van je WordPress website.

Updaten

Voordat je gaat beginnen met het opruimen en schoonmaken van je website is het belangrijk om een back-up te maken. Zo raak je niks kwijt en hoef je geen dubbel werk te verrichten. Een back-up kan handmatig gedaan worden maar ook met behulp van een plug-in. Om de veiligheid van je website te waarborgen is het ook belangrijk om alle updates bij te werken. Met de meest recente versie hoef je je nooit zorgen te maken over eventuele updates en de veiligheid van je website. Verwijder alle thema’s die je niet meer gebruikt, hou het enkel bij de professionele thema’s waar je van plan bent ze nog eens te gebruiken. Let wel op dat je de standaard thema’s van WordPress niet verwijdert, zo heb je altijd een back-up voor het geval dat.

Opruimen

Je mediabibliotheek is een verzamelplaats van alle afbeeldingen. Sommige niet goed bijgesneden, de verkeerde filter of toch minder geschikt voor een bepaalde pagina. Door je mediabibliotheek op te ruimen en zo alle onnodige en niet gebruikte foto’s te verwijderen kan jouw website een betere performance leveren. Het opruimen van je mediabibliotheek kan met behulp van een plug-in. Ook de database kan worden opgeruimd. Onderdelen van een database zijn: de lettertypes, widgets, gepubliceerde reacties, verschillende versies van je WordPress en nog veel meer.

Lees ook:  Waarom kiezen voor een webshop?

Een kleine moeite om regelmatig te doen maar een groot effect als resultaat.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024