Dit zeggen kleuren over je persoonlijkheid

kleur

Kleuren fleuren ons leven op, maar wist je dat de kleuren afzonderlijk ook bijzondere betekenissen hebben en bepaalde associaties oproepen? Lees onze blog en doe wellicht nog wat inspiratie op voor je outfit of je interieur!

Rood

Zodra je rood ziet, zal daar je aandacht altijd naar worden toe getrokken. Ze zeggen niet voor niets: dat werkt als een rode lap op een stier. Het is een kleur die passie, emotie en tevens gevaar uitstraalt. Heb je een romantische date? Dan moet je beslist een rode outfit aantrekken. Ook bij politici kan het dragen van rood een bepaalde boodschap uitdragen. Zij komen hierdoor moediger over.

Blauw

Net als bij ander kleuren zijn er talloze tinten blauw. De kans dat je de plank misslaat met blauw, is dus vrij klein. Blauw staat voornamelijk voor rust en betrouwbaarheid.  Naast rood is blauw dus een van de favoriete kleuren van politici en is het een goede kleur om te dragen tijdens een zakelijk etentje. De persoon tegenover je zal zich dan sneller op zijn gemak voelen

Geel

De kleur met een wel heel bijzondere betekenis is geel. De kleur geel staat net als highrise poppers voor energie en levenskracht. De kans is ook groot dat je blij wordt van de kleur geel, want het staalt ook vreugde en optimisme uit. Wat bijdraagt aan deze positieve associaties? Dat is omdat geel ook de kleur van de zon is. Daarnaast staat geel ook voor intelligentie en verfijning. Wil je dus een goede indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek? Dan is naast blauw ook geel een goede kleur.

Lees ook:  Meer klanten dankzij uw website

Groen

Als je een natuurliefhebber bent dan zal de kleur groen je waarschijnlijk het meest aanspreken. De betekenis van de kleur groen heeft dan ook alles te maken met wat zich in de natuur afspeelt. Het symboliseert levenskracht, maar ook balans. Net als blauw heeft groen een kalmerend effect, dus het is een prima kleur om in je interieur te verwerken. Durf je het niet aan om je muren groen te verven? Kies dan voor een rustige groentint of voeg enkele groene accessoires toe.

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024