De populairste webshop platformen van dit moment

macbook oplader

Tegenwoordig zie je steeds meer webshops. Het is een snelle en relatief goedkope manier om een eigen bedrijf te starten. Veel mensen kopen online hun producten. De achterliggende drijfveren hiervan zijn tijdsbesparing, gemak en geld. Mensen gaan bijvoorbeeld niet meer naar de winkel voor een Macbook oplader, maar bestellen een Macbook oplader bij een van de vele webshops.

Wil je een eigen webshop starten, maar weet je niet welk platform je het beste kan gebruiken? Of ben je niet tevreden over het platform waar je nu gebruik van maakt? Wij beschrijven de populairste platformen van dit moment voor jouw webshop.

WooCommerce

WooCommerce is op dit moment het populairste E-commerce platform ter wereld. Ook in Nederland wordt veel gebruikt gemaakt van WooCommerce. Dit komt doordat de meeste websites zijn gemaakt op WordPress. WooCommerce is hier een gratis plug-in voor. Het platform is voor een hele grote groep mensen beschikbaar, omdat de plug-in gratis te downloaden is. Wanneer je WordPress website hebt, is WooCommerce de beste keuze uit dit rijtje, gezien de gebruiksvriendelijkheid, eenvoudigheid en de beschikbaarheid aan bundels.

macbook oplader

Shopify

Shopify wordt over de hele wereld gebruikt. In Nederland neemt het aantal Shopify webshops de laatste jaren pas toe. Begin 2020 had het platform in Nederland ruim 10.000 webwinkels. Het platform is in Nederland nog niet zo populair als de platformen WooCommerce en Magento. Bij Shopify kun je gebruik maken van tientallen templates voor je webshop. Kijk welke template het beste bij jouw onderneming past. Heb je een webshop voor snowboardartikelen of een webshop voor opladers, waarop je een Macbook oplader verkoopt. Met Shopify kun je eenvoudig zelf aan de slag door de online-handleidingen en uitlegvideo’s die beschikbaar zijn. Het platform wordt dan ook door technische experts omschreven als simpel, strak en makkelijk in gebruik.

Lees ook:  Tips voor een eigen WordPress website voor je bedrijf

Magento

Wil je het meteen goed aanpakken? Dan is Magento een hele goede optie voor jou! Magento is in handen van Adobe. Het platform heeft twee versies. Magento Open Source de variant die gratis is en Magento Commerce de betaalde versie. Met Magento Open Source kan je al ontzettend veel. Toch is het aan te raden op te kiezen voor de tweede versie. Dit voorkomt dat je twee keer moet investeren in de webshop. Het is geschikt voor grote shops met ingewikkelde functionaliteiten. Daarnaast biedt Magento veel mogelijkheden voor SEO. Een Magento webshop is namelijk zoekmachine vriendelijk. Hierdoor zal jouw webshop sneller gevonden worden.

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024