De beste HDMI-kabels voor gamers

HDMI poort

De HDMI kabel, wie kent hem niet? Het is een van de meest gebruikte aansluitingen voor je TV, laptop, PS4, PS5, Xbox en meer. Ook jij hebt waarschijnlijk een HDMI kabel nodig voor het aansluiten van een elektronisch apparaat.

 

HDMI kabels, welke heb jij nodig?

Dingen waarmee je rekening houd wanner je een nieuwe HDMI kabel gaat kopen hebben betrekking op het apparaat en wat je met het apparaat zou willen doen.

 

Hier volgt een lijst met dingen die je moet weten bij het aanschaffen van een HDMI kabel die bij jouw gamestijl past.

 

1.      Hoe lang moet je HDMI kabel zijn?

Het is belangrijk als je wil gamen en je een HDMI kabel nodig hebt is de minimale lengte die de HDMI kabel moet hebben. Meet de afstand tussen de HDMI-poort van het device (de bron van de media, zoals ps5 of Laptop) en het scherm of andere functionaliteit waar je een HDMI kabel voor nodig hebt.

 

2.      Wat voor HDMI kabel zoek je?

Ben je op zoek naar een HDMI kabel met een bredere bandbreedte? Eentje die zonder kwaliteitsverlies 4K kan transmitten van het ene device naar het andere? Als je een pS5 hebt en je wilt in 8K streamen, dan heb je een HDMI 2.1 / 50 hertz nodig!

 

3.      Wil je internet via de HDMI kabel laten lopen?

Het kan natuurlijk handig zijn om een HDMI en internetkabel in een te hebben. Hiermee kun je bijvoorbeeld een router aan een smart TV koppelen. Hoe nieuwer de HDMI kabel, hoe beter!

Lees ook:  Hoe maak je een goede producttekst? 

 

De nieuwere versies zijn 2.0 en 2.1. De oudere HDMI kabels die zullen van iets mindere kwaliteit zijn.

 

4.      Hoe duurder hoe beter?

Ja, als het op HDMI kabels aankomt is dat vaak wel het geval. Je betaalt niet voor design, je betaalt voor wat je krijgt.

 

Er zijn 6 verschillende soorten HDMI kabels

Er zijn eigenlijk maar 6 verschillende soorten HDMI kabels. Hieronder zie je de soort HDMI en een toelichting met de specificaties.

 

Standaard HDMI

Een standaard HDMI-kabel kan beelden doorgeven tot een resolutie van 720/1080i, dat is nét geen Full HD. Want Full HD is pas vanaf 1080p.

 

Standard HDMI met Ethernet

Deze kabel is hetzelfde als de standaard HDMI, maar voegt ook nog een extra data kanaal toe. Dat wordt ook wel het ethernetkanaal genoemd.

 

HS HDMI

HS staat voor High Speed. Met deze HDMI kabel kun je meer data overdragen. Namelijk Full HD, ofwel 1080p. Maar daarnaast kan deze HDMI kabel ook additionele data overdragen zoals 4k en 3D.

 

HS HDMI met Ethernet

Zelfde kabel weer, extra data poort!

 

Wil jij een hdmi kabel kaufen om te gamen?

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024