Wat betekent robotic process automation?

Robotic Process Automation met andere woorden RPA helpt bedrijven met veelvoorkomende, herhalende handelingen te automatiseren met behulp van software. Bij verschillende afdelingen voeren medewerkers herhalende taken uit, dit software kan deze handelingen vervangen. Raadplegen, inloggen, verwerken en schakelen tussen data in verschillende systemen. Er zijn meerdere bedrijven die RPA leveren, zoals Pegamento, Celonis en Six Sigma. Dit kan ervoor zorgen dat saaie, routine klussen automatisch worden gemaakt. Hierdoor kunnen de medewerkers zich richten op taken die belangrijker zijn.

Simpel voorbeeld van RPA

Is het nog niet zo duidelijk wat deze automatisering inhoudt? Dan geven wij een simpel voorbeeld wat tegenwoordig vaak terugkomt. Dit is de chatbot, deze wordt bijvoorbeeld op verschillende websites ingezet maar ook bij Facebook Messenger. Om te voorkomen dat veel mensen naar de klantenservice van een bedrijf gaan bellen, hebben sommige bedrijven een chatbot ingesteld. Hiermee worden korte, makkelijke vragen beantwoord. Dit is dus een voorbeeld van RPA. Als je bijvoorbeeld een tafel wilt reserveren met behulp van een chatbot, dan kan de RPA checken of de tafel beschikbaar is en reserveert tegelijk.

Voordelen van automatisering

Het inzetten van RPA brengt veel voordelen met zich mee. De software vervangen de mensen niet maar geven een aanvullen aan hun werkzaamheden. Hieronder worden de voordelen van automatisering op een rij gezet:

  • De software is uitermate geschikt om saaie, repeterende taken uit te voeren. Vervelende handelingen worden vervangen door RPA.
  • Ze werken bovendien ook veel sneller dan mensen, dit kan wel oplopen tot 10 tot 15 keer sneller.
  • Daarnaast maakt de software weinig tot geen enkele fouten, hier tegenover staat dat mensen vaak fouten kunnen maken.
  • De software kan de hoge werkdruk wegnemen.
  • Ook is het mogelijk om de software opnieuw te gebruiken en te koppelen met andere software, hierdoor wordt de capaciteit en effectiviteit vergroot.
  • Doordat de software de druk weghaalt, is er meer tijd voor de klant die echt geholpen moet worden.
Lees ook:  Tips voor meer verkeer naar je website

Op de website van Pegamento is het mogelijk om de laatste trends betreft RPA te lezen. Ook staan er bij Pegamento en Celonis meerdere succesverhalen om de automatisering nog beter te begrijpen.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: 3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024