Waarom Shopify zo populair is

vog

Steeds meer mensen hebben een eigen webshop. Het online aanbieden van diensten en goederen populair geworden in de laatste paar jaar, en dat is niet vreemd. Vroeger was het namelijk zo dat mensen die het probeerde tegen hetzelfde probleem aanliepen: het bouwen en online zetten van de webshop zelf. Het ontbrak van aan de juiste kennis en vaardigheden om dit te doen. Je moest technisch zijn en bovendien thuis zijn in de wereld van het coderen. Uiteraard hadden vele dit niet, daarom was dit het grootste struikelblok. We leggen de nadruk op was. Anno 2021 is het een stuk eenvoudiger om zelf aan de slag te gaan met een webshop en deze ook zelf te bouwen. Verschillende platformen maken het met specifieke software mogelijk om binnen een beperkte tijd een webshop online te zetten.

Zelf aan de slag

Het is niet zomaar dat het aantal particuliere webshops in Nederland enorm is gestegen vanaf 2016. Omdat Shopify zó makkelijk is kan iedereen het in principe doen. Je hoeft de opdracht voor het maken van een webshop/winkel niet meer uit te besteden aan een extern bedrijf of een specialist. Waar je eerder nog op zoek moest gaan naar iemand die hier gediplomeerd voor was, kun je het hele proces nu op eigen kracht doorlopen. Dit bespaard je niet alleen tijd, maar ook veel gedoe en geld.

Je kunt voor een vast maandbedrag ‘onbeperkt’ gebruik maken van Shopify. Je zult merken dat er ook andere software is met hetzelfde doel, alleen hebben deze allemaal niet de gebruiksvriendelijkheid die Shopify wel heeft. Verder helpt het platform je ook nog met het aanmaken van een domeinnaam en neem het de hosting voor haar rekening.

Lees ook:  De beste HDMI-kabels voor gamers

Een ander groot voordeel is dat je naast je baan bezig kunt zijn met online verkopen. Je creëert dus een secundair inkomen en dat is altijd handig. Er zijn ook genoeg Shopify-gebruikers die hun volledige inkomen generen uit webshops. Maak je van Shopify je vaste baan, dan heb je bijvoorbeeld geen vog nodig, geen opleiding en bovendien heb je een stuk meer vrijheid in je dagelijkse planning.
Het is niet voor niets dat honderden duizenden mensen je al voor gingen!

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024