Tips voor een goede homepagina

Een goede homepagina is cruciaal voor je website. Met de homepagina laat je namelijk een eerste indruk achter van jouw bedrijf. De klant die binnenkomt op je website wil graag snel weten wie je bent en wat je te bieden hebt. Het is echter niet zo simpel om een goede homepagina te maken. Wij geven je daarom een paar tips om je homepagina te optimaliseren, zodat jij er meer resultaat uit kunt halen.

  1. Geef op een beknopte wijze weer wie jij bent en wat je doet

    Het is vooral belangrijk dat de bezoeker die op jouw website terecht komt meteen een duidelijk beeld van jou krijgt. Hij/zij wil weten welke diensten of producten jij aan te bieden hebt. Als jij bijvoorbeeld zonnepanelen in Schimmert verkoopt, schrijf hier dan een klein stukje over en plaats een foto van de zonnepanelen in Schimmert op je homepagina. Houd er echter rekening mee dat je niet te veel, maar ook niet te weinig tekst op de homepagina zet. Presenteer je bedrijf, maar houd het beknopt. De bezoeker is niet gelijk geïnteresseerd in hele verhalen.

  2. Zorg voor een duidelijk menu

Het tweede belangrijkste aspect is het hoofdmenu. Het hoofdmenu moet duidelijk zijn. Wees dus niet te creatief, want dan heb je de kans dat mensen te lang moeten zoeken of dingen niet snappen. Zet in het menu de belangrijkste zaken, zoals de verschillende categorieën diensten/producten die je aanbiedt, een contact button en een pagina “over ons”. Zet bovendien geen overbodige onderdelen in de footer. Zo houd je het voor iedereen simpel.

  1. Kies een simpel design dat is afgestemd op de doelgroep

Kies voor een homepaginadesign dat jouw persoonlijkheid uitstraalt en tegelijkertijd past bij je producten, diensten en klanten. Een te druk design kan te veel afleiden van de essentie van jouw pagina. Houd het daarom simpel en laat zo weinig mogelijk bewegende elementen voorkomen op jouw pagina. Ook belangrijk is dat er een goede balans is tussen tekst en beeld. Houd de teksten kort, maar zorg er wel voor dat alle belangrijke informatie erin staat. En houdt het vooral dicht bij jezelf. Maak jouw homepagina dus zo persoonlijk mogelijk.

Lees ook:  Tips voor een eigen WordPress website voor je bedrijf

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024