Tips om je website te verhuizen zonder schade

website verhuizen

Het verhuizen van je website naar een ander domein heeft alle zorgvuldigheid en concentratie nodig. Vergelijk het met een kwetsbare operatie! Er zijn een aantal belangrijke stappen in dit proces nodig.Deze kunnen echter verschillen per platfrom dat gebruikt wordt.

Cruciale stap voor het verhuizen van jouw website zonder schade

Om te beginnen is het van cruciaal belang dat er een back-up van de website aanwezig is. Is dit niet aanwezig? Zorg ervoor dat de volledige website zo snel mogelijk wordt geback-upt. Dit betekent dat alle bestanden, instellingen en databases inbegrepen zijn.

Vervolgstappen voor een schadevrije verhuizing van jouw website

Met onderstaande tips verhuis jij je website op de juiste manier:

  • Het dupliceren van alle bestanden. Alle data aan bestanden dienen gedownload te worden om over te zetten naar de lokale computer.
  • Ook de volledige database wordt geëxporteerd. Selecteer hierbij de gewenste exportmethode. Zodra deze is voltooid, ontstaat de mogelijkheid om het exportbestand te downloaden naar je lokale computer. Zorg ervoor dat dit bestand op een veilige locatie wordt opgeslagen.
  • Nadat de data zijn opgeslagen maak je op het nieuwe domein een nieuwe database aan. Deze dient gemaakt te worden op de webserver van het nieuwe domein. Een belangrijke stap hierbij om niet te vergeten is het noteren van de inloggegevens van de database, deze zullen later nodig zijn. Lees hier meer tips voor het beveiligen van jouw website.
  • Vervolgens upload je alle bestanden van je website naar het nieuwe domein.
  • De geëxporteerde database in de eerdere stap wordt nu geïmporteerd naar de nieuwe gemaakte database.
  • Om ervoor te zorgen dat de website naar de nieuwe database en het nieuwe domein verwijst, hoort de configuratie aangepast te worden. Enkele configuratiebestanden moeten in deze stap bijgewerkt worden om hiervoor te zorgen.
  • Alle interne links die de website bevat moeten zodanig gewijzigd worden, zodat deze naar het nieuwe domein zullen verwijzen.
  • Schakel de website nog niet uit! Voordat je dit doet test je eerst de nieuwe website volledig om er zeker van te zijn dat alles naar wensen werkt. Denk hierbij aan pagina’s, links en functionaliteit.
  • Wijzig vervolgens de naam van de domeinkoppeling zodat je ervoor zorgt dat deze wel verwijst naar de server waarop de nieuwe website gehost wordt.

Afronding

Blijf de website tot slot controleren en testen zodat je er zeker van bent dat alles goed werkt. Vergeet de oude website echter niet. Laat de oude website nog actief op het oude domein om eventuele oude bezoekers door te linken naar de nieuwe locatie.

Deze stappen zijn een leidraad en kunnen zoals eerder vermeld afwijken, dit is afhankelijk van het platform dat je gebruikt. Voor volledige zekerheid is het altijd handig om een professional te raadplegen. Op zoek naar meer verhuistips om een échte, fysieke verhuizing te regelen? Dan kun je klikken op de link!

Uitgelicht

Recent

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

Een gids voor het efficiënt opruimen van bouwafval na een verbouwing

Hoe maak je een kamer geluidsdicht?

Tips om je tuin een upgrade te geven

© Templatetips
- 2024