Makkelijk meer geld verdienen met urenregistratie ZZP

urenregistratie zzp

Als ZZP’er bepaal je zelf hoe hoog het uurtarief is, je zou kunnen denken dat dit het enige is waar je zelf invloed op hebt. Maar niets is minder waar. Er zijn veel verschillende manieren om als ZZP’er meer geld te verdienen. Benieuwd hoe? In deze blog staan enkele tips hiervoor.

urenregistratie zzp

Speel met verschillende tariefvormen

Een van de makkelijkste manieren om invloed uit te oefenen op opbrengsten is door te experimenteren tussen verschillende vormen van tarief. Voorbeelden hiervan zijn prijs per uur of juist een vast tarief vragen voor een specifiek project. Als je kiest voor een uurtarief ben je ervan verzekerd dat je elk gewerkt uur uitbetaald krijgt. Door te kiezen voor een vast tarief kun je uren die je overhoudt anders indelen, zo verdien je evenveel, maar krijg je meer werk gedaan. Het nadeel hiervan is dat als het uitloopt je niet betaald krijgt voor overuren.

Haal grote opdrachten binnen met een uurtarief

Heb je je uurtarief berekent, dan wil dat niet zeggen dat je die prijs ook moet aanbieden aan alle klanten. Vooral als ZZP’er kun je makkelijk spelen met het uurtarief. Als iemand je een opdracht aanbiedt van een half jaar, dan kun je die opdrachtgever een beter uurtarief geven dan iemand die maar een paar weken werk nodig heeft. Je kunt open kaart spelen met de opdrachtgever en je spelregels uitleggen. Dat klinkt misschien raar, maar dit is gewoon hoe onderhandelen werkt. Als je opdrachtgever weet hoe je te werk gaat, kun je op die manier ook onderbouwen waarom je een bepaald uurtarief hanteert.

Lees ook:  Webdesign trends

Urenregistratie ZZP

Als ZZP’er ben je niet verplicht om een urenregistratie ZZP bij te houden. Als je het doet, doe je het in ieder geval niet voor de belastingdienst. Ondanks dat het niet verplicht is, wordt het toch wel zeker aangeraden een urenregistratie ZZP te gebruiken. Als je kunt bewijzen dat je voldoet aan een urencriterium van 1225 uur hoef je minder belasting te betalen. Daarnaast zie je waar tijd aan verloren gaat, als de combinatie werkuren en opbrengsten niet rendabel is kun je kiezen een hoger uurtarief te vragen of de samenwerking stop te zetten.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook hoe je een kamer geluidsdicht maakt!

Uitgelicht

Recent

De perfecte preventieflyer

Evenementenplanner templates

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

© Templatetips
- 2024