Excel koppelen aan je website

optellen in Excel

Excel is marktleider van alle spreadsheet software op de markt en bestaat al sinds 1985. Vandaar dat er bij elk bedrijf wel een Excel specialist rond loopt. Veel ondernemers gebruiken Excel om berekeningen voor hun bedrijf te maken. Naarmate bedrijven en bedrijfsprocessen geoptimaliseerd en uitgebreid worden, komt het wel eens voor dat iemand berekeningen uit Excel wilt koppelen aan zijn/haar website.

Hoe wil je het Excel bestand op je website plaatsen?

Wil je dat andere mensen het Excel bestand kunnen downloaden? Dan moet diegene zelf Excel op hun computer of laptop hebben staan om het bestand te kunnen openen. Het is vervolgens ook mogelijk de formules te bekijken en aan te passen. Tenzij deze natuurlijk beveiligd is met een wachtwoord.

Als dit is wat je wilt en je kent degene aan wie je het bestand wilt tonen dan kun je het natuurlijk ook per mail sturen. Of je plaatst het bestand in de Google drive of Google spreadsheets en je deelt het bestand met anderen. Zo kan iedereen die dit bestand kan openen in de drive of spreadsheet het bestand bekijken of zelfs aanpassen.

Excel koppelen aan je website

Als je een stap verder wilt gaan dan kun je formules en berekeningen uit je Excel bestand koppelen aan je website. Je maakt het mogelijk voor de website bezoeker om een waarde in te vullen. Deze waardes worden berekend op de website en de uitkomst hiervan wordt getoond aan de bezoeker. Ook kun je de uitkomst van de berekende waarde per e-mail versturen naar de bezoeker. Dit systeem kan bijvoorbeeld een fundament zijn voor een offertesysteem op maat.

Lees ook:  Webshop starten in scheerproducten

Het is natuurlijk lastig om zelf een offertesysteem te maken. Toch kan iemand met een beetje inzicht en een WordPress website een eind komen. De meeste mensen kunnen alleen optellen in Excel, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Met een beetje inzicht en moeite is het mogelijk om een offertesysteem te maken. Door plugins Contactform 7 en Calculate Contact Form 7 te combineren kun je al een groot deel van de berekeningen maken die je ook in Excel kunt maken.

Toepassingen voor berekeningen

  • Lening berekening
  • Offerte systeem
  • Verzendkosten berekenen
  • Kosten berekening maken
  • BMI berekenen
  • Kosten lease auto/ bijtelling berekenen
  • Afschrijving berekenen
  • Online calculator
  • Verzekeringspremie berekenen
  • Reistijd berekenen

Dit is maar een klein gedeelte. Er zijn ontelbare toepassingen te bedenken die je kunt gebruiken om de berekening die je in Excel hebt gemaakt op de website wilt krijgen.

Met eerder genoemde plugins kun je de meeste formules uit Excel namaken. Je kunt alle berekeningen doen zoals optellen, modules berekenen, tot de macht berekenen en natuurlijk de uitkomst van al deze berekeningen optellen tot een totaal waarde.

Door de plugins voor WordPress in te zetten kun je op een makkelijke manier een eerste versie opzetten. Als blijkt dat dit werkt, dan kun je nadenken om te investeren in een webapplicatie waarmee je bijdraagt aan de automatisering van je bedrijf.

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024