De regionale vindbaarheid van je website verbeteren

voedingscoach Zwolle

Steeds meer bedrijven beginnen het nut van online vindbaarheid in te zien. Mensen kijken tegenwoordig niet meer in het telefoonboek om een bedrijf in de regio te vinden. Het eerste wat ze meestal doen is googelen. Als jij bijvoorbeeld voedingscoach in Zwolle bent dan wil jij ook in Zwolle gevonden worden en niet ineens alleen maar in zoekopdrachten in Limburg te vinden zijn. SEO (Search Engine Optimization) zorgt ervoor dat jouw website geoptimaliseerd wordt op het gebied van zoekmachines. Hierdoor zal jij hoger terecht komen binnen Google. Maar hoe doe je dit?

Zoekwoorden

Ten eerste moet je kiezen voor de juiste zoektermen. Kies termen waarop jij gevonden wilt worden. Als voorbeeld nemen we weer even de voedingscoach. Als jij als zoekterm alleen voedingscoach zou gebruiken dan word je waarschijnlijk door het hele land gevonden en heb je veel concurrentie. Daarom kan je beter voor de zoekterm voedingscoach Zwolle kiezen. Zo word je sneller in de omgeving gevonden en is de concurrentie veel minder. Het maakt eigenlijk niet veel uit hoeveel zoekwoorden je gebruikt, als ze maar passen bij het bedrijf.

Blijf relevant

Relevante en sterke teksten scoren beter binnen Google. Gooi niet zomaar honderd keer je zoekwoord in je tekst. Google kan dit zien als een overflow en jouw tekst als on-relevant bestempelen. Zorg dat jouw tekst gemiddeld 350 woorden lang is en zorgt dat jouw zoekwoord een juiste zoekwoorddichtheid heeft. Wil je graag afbeeldingen aan jouw teksten toevoegen? Gebruik dan rechten-vrije of zelfgemaakte afbeeldingen. Zorg daarnaast ook dat de beschrijving van de foto relevant is. Google leest de beschrijving van de foto en bepaald zo wat de inhoud is van de foto. Dit wordt ook wel de alt-tekst genoemd. Je kan bijvoorbeeld een van je zoekwoorden gebruiken om de foto te beschrijven.

Lees ook:  Waarom moet jij WordPress gebruiken?

Linkbuilding

Zorg voor goede linkbuilding. Linkbuilding wil zeggen dat je andere sites naar jouw laat verwijzen. Zoek een paar goed scorende sites uit die, eventueel tegen betaling, een linkje naar jouw website willen plaatsen. Zorg dat de website die naar jou verwijst wel enige autoriteit heeft. Hoe belangrijker de site die naar jou verwijst is, hoe waardevoller de link is voor jou.

 

voedingscoach Zwolle

Uitgelicht

Recent

Het creëren van de perfecte trouwuitnodiging: verschillende templates

Typografie in reclame: tips en tricks

Tips voor het ontwerpen van goede verpakkingen

3 tips voor het optimaliseren van batterijduur op verschillende apparaten

© Templatetips
- 2024